8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Bursalı minik patenciler büyüledi...

Şampiyonaya katılan 25 Bursalı sporcudan Berk Akalın ve Nasip Baştürk birinci, Alperen Gönder, Nur Bengi Çokkan ve Ayışığı Akkavuklar ikinci, Enes Piliçer ise üçüncü oldu. Dün gece As Alışveriş Merkezi'nin buz pistine madalyaları ile birlikte çıkan minik sporcular, yaptıkları gösterilerilerle izleyenlerin nefeslerini kesti. Birbirinden zor hareketleri yaparken dengesi bozulup düşen minik patenciler ise, seyirciler tarafından alkışlanarak teselli edildi.
Uzun süredir Bursalı minik patencileri As Merkez'deki ait buz pistinde çalıştıran milli takımlar baş antranörü Fehmi Tekelioğlu, "Gönül isterdi ki daha büyük bir buz pistimiz olsun. Bu şoşullara rağmen minik yıldızlarımız büyük bir başarı yakaladılar" dedi.
Türkiye'nin buz pateni sporunda dünyada henüz çok yeni olduğunu belirten Tekelioğlu, "Dünyada buz pateni sporunun 100 yıllık bir geçmişi var, bizim ülkemizde ise 1991 yılında başladı. Ancak sporcularımız 100 yıl geride değiller. Balkan şampiyonasında birinci ve ikinci olan sporcularımız var. Bir sporcumuz ise Avrupa şampiyonasında final oynadı. Ülkemizde bu spor çok geç başlamasına rağmen, sporcularımız klasman sıralamasında çok geride değiller" diye konuştu.
Bu arada, As Merkez Genel Müdürü İlham Dündar tarafından başarılı patenciler ödüllendirildi.
iha-bursa
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2004 Perşembe 11:34:43
Güncelleme :22 Temmuz 2004 Perşembe 13:44:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nikolay çakırv IP: 88.246.23.xxx Tarih : 15.06.2006 22:22:03
bu yaş bu beceri bence olağan üstü ben 16 yaşındayım break dans yapıyorum break dans haricinde patenlede uğraşmak istiyorum ama kendime bir türlü güvenemiyorum gerçi başka da uğraştığım spor yok geneli saçma geliyo zaten