8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Çılgın seyyah Bursa'da

Bütün mal varlığını satan bekar avukat, 1 yılda 30 bin kilometre ve 23 ülke dolaşarak Çin’e ulaşacak. Lüksemburg’dan 2 ay önce motorsikleti ile yola çıktığını belirten Lodewijk, 9 bin kilometre yaparak 10 ülkeyi gezip Türkiye’ye ulaştığını söyledi.


Fransa, İsviçre, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan’dan sonra Türkiye’ye ulaştığını belirten Lodewijk, "Özellikle eski kültürlerin yaşatıldığı şehirleri ve 2 bin rakımın üzerindeki dağları merak edip dolaşıyorum. Türkiye’ye daha önce 9 defa gelmiştim. Ancak motor ile ilk defa geliyorum. Bursa Uludağ’daki göller bölgesine ve zirveye yürüyerek çıktım. İstanbul, Ankara, Trabzon’da tarihi bölgeleri dolaştıktan sonra Gürcistan’a gideceğim. Feribotla Erminastan’a geçeceğim. Sırasıyla Azerbeycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Tacikistan, Özbekistan, Kazakistan, Rusya, Mogalistan’a gidip, oradan Çin’e ulaşacağım. Dönüş güzergahında ise Pakistan, İran, Türkiye, Suriye, Ürdün, Mısır, Tunus, İtalya güzergahından döneceğim. Yaklaşık 40 ülkede 30 bin kilometre yol yapacağım" dedi.

Dolaştığı ülkelerde 2 bin metrenin üzerindeki dağlara tırmanışlar yaptığını anlatan Lodewijk, "Farklı insanlarla iyi dostluklar kuruyorum. Daha önce Güney Afrika’ya kadar farklı bir güzergahtan gittim. Amazon nehrini kano ile geçtim. Bu gezide de 40 bin kilometre yol yaptım. Çin gezisi sonrasında Lüksemburg’a dönüşümde hayatımı sürdürecek bir gelir ile sivil toplum örgütlerine gönüllü hizmet etmeyi hedefliyorum. Çin’e İpek Yolu üzerinden yaptığım gezide, başta Müslümanların hayat tarzını tanımak, çok farklı kültürlerin nasıl yaşadıklarını görmek bana müthiş zevk veriyor. Bu gezinin en büyük faydası, hayatı farklı perspektiflerden görmeme imkan sağlamasıdır" diye konuştu.

Avukat Lodewijk, Bursa’da Ulucami ve Yeşil Türbe’ye hayran kaldı. Osmanlı’nın yüksek estetik sahibi olduğunu belirten Lodewijk, bin 800 metre yükseklikteki Uludağ Çobankaya’da hamakta bir gece konakladıktan sonra, Bursa’dan İstanbul’a hareket etti.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2004 Cumartesi 00:00:07
Güncelleme :7 Ağustos 2004 Cumartesi 15:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?