8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Dans severler Bursa'da buluştu..

Bursa'da bu yıl 18.'si düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, özel açılış programıyla başladı.
Büyükşehir Belediyesi adına Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın organize ettiği 43. Uluslararası Bursa Festivali kapsamında bu yıl 18.'si düzenlenen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nda Arnavutluk, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Gürcistan, İtalya, KKTC, Kore, Letonya, Macaristan, Makedonya, Meksika, Polonya, Romanya, Rusya, Karadağ Cumhuriyeti, Türkmenistan, Ürdün ve Yunanistan olmak üzere 20 ülke dansçıları, barış ve kardeşlik simgesi olarak bir araya geldi.
12 Temmuz'a kadar sürecek olan etkinlikler, bu akşam Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen kortej yürüyüşüyle başladı. Açılış programında ilk olarak, Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili İdris Uysal, Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Büyükşehir Belediyesi Sanat Danışmanı Ahmet Erdönmez, Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Protokol üyeleri, festivale katılan ülke temsilcileriyle birlikte havaya barış güvercinleri uçurdular.
Daha sonra, yarışmalara katılan ekipler, trafiğe kapatılan caddede, ülkelerine has kıyafetleri ve danslarıyla vatandaşları selamladı. Kortejin ilk sırasında bulunan Bursa Mehter Takımı ve kılıç kalkan ekibi, vatandaşlardan büyük alkış aldı. Geçen yılın birincisi olan Meksikalılar, bu yıl da beğeniyle izlenirken, Kore ekibinin gösterisinde nefesler tutuldu.
Bir hafta boyunca Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nun yanı sıra Hamitler Açıkhava Tiyatrosu ve Ürünlü Gençlik Kampında gösteriler yapacak olan ekipler, Kültür Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Turan başkanlığındaki uluslararası uzmanlardan oluşan jürinin karşısında dereceye girmek için ter dökecek.
iha-bursa
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2004 Perşembe 10:38:11
Güncelleme :10 Temmuz 2004 Cumartesi 13:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?