8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Film gibi operasyon

Bursa’da iki Moldovalı üniversite öğrencisinin zorla fuhuşa zorlandığı ihbarı üzerine operasyon düzenleyen ahlak polisi, yabancı kadınları pazarladığı iddia edilen şahsı yakaladı.

Polise yakalanmamak için kaldığı evin arka kısmına çarşaf bağlayarak firar etmek isteyen şüpheli sevkedildiği mahkemece tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Moldova’da üniversite öğrencisi olan diyetisyen uzmanı Veronika Secu (19) ve Elena Tanga (20), 6 Kasım tarihinde Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat edip, bir kişi tarafından zorla fuhuş yaptırılmak istendiğini ve 200 Amerikan Doları’nın Yıldıray İ. isimli şahıs tarafından alındığını öne sürdüler. Bu kişilerin müracaatı üzerine yaklaşık 24 gündür soruşturma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şahsın kaldığı Kükürtlü Mahallesi civarındaki eve pusu kurdular.

Dün gece eve gelen ahlak polisinden kaçmak isteyen Yıldıray İ.(41), birinci kattaki evin arka kısmından çarşafları birbirine bağlayarak firar etmeye çalıştı. Ancak polisler, Yıldıray İ.’yi gözaltına aldılar.

Evde yapılan araştırmada ise polis, fuhuş maksadıyla Türkiye’ye geldiği iddia edilen Victoria B.(27) ile İrina G.’yi (19) gözaltına aldı. Ülkelerinde terzi ve hemşirelik yaptıkları öğrenilen Moldova uyruklu genç kadınlar, vize süreleri geçtiği için sınırdışı edildiler.

Veronika Secu ve Elena Tanga’nın şikayeti üzerine gözaltına alınan Yıldıray İ. polis tarafından "Fuhuş maksadıyla insan ticareti yapmak" iddiasıyla sevkedildiği mahkemece tutuklandı. Yıldıray İ.’nin poliste susma hakkını kullandığı öğrenildi.

bursa
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 12:28:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?