8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Görme engelli sporcunun inanılmaz azmi

Türkiye’nin ilk görme engelli mili atleti Necdet Turhan, 7 Kasım’da Atina’da yapılacak maratonda Türk ve Yunan bayraklarıyla koşacağını söyledi. Türkiye’nin tek görmeyen dağcısı ve maratoncusu Necdet Turhan, Atina Maratonu hazırlıklarını sürdürüyor. Bursa Nilüfer Belediyesi sporcularından Turhan, Atina Maratonu’nda antrenör ve koşu klavuzu Cahit Taş ile birlikte koşacağını belirterek, "42 kilometrelik parkuru, aralarındaki ip koordinasyonuyla tamamlayacağım. Maraton da Türk ve Yunan bayraklarıyla koşarak iki ülke arasındaki dostluğu dile getireceğim" dedi.

Aynı zamanda ODTÜ Dağcılık ve Kış Sporları Kolu onur üyesi olan Turhan, spor hayatındaki en büyük hedefinin, 5 kıtada beş maraton koşup, beş zirveye tırmanmak olduğunu belirtti.
2002 yılında New York Maratonu’nda madalya kazanarak, ’Milli Sporcu’ belgesine kavuşan Turhan, aynı yıl Ağrı Dağı Zirvesi’ne tırmanarak bir ilke daha imza atmıştı. 12 yıldır atletizm ve dağcılıkla uğraşan 46 yaşındaki Turhan, dağcılıkta ’Çan Sesini İzleme’ yöntemini, atletizmde ise partneriyle aralarında tuttukları bir ip koordinasyonuyla koşma yöntemini kullanıyor.

bursa
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2004 Salı 11:50:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?