8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Helikopter kazasının ateşi Bursa'ya düştü

Bingöl'de düşen askeri helikopterde şehit olan Pilot Yüzbaşı Hakan Tan'ın şehadet haberi Bursa'daki ailesini yasa boğdu. Görevli askerler, kalp hastası anne Neriman Tan ile emekli astsubay olan baba Metin Tan'a acılı haberi 2 doktor ve 1 hemşire nezaretinde verdiler.
Tunceli Bölge Komutanlığı'na bağlı Skorsky tipi askeri helikopter, Bingöl'ün Yedisu İlçesi Kabayel Jandarma Karakolu'nda hasta erler Edip Onay ile İrfan Yılmaz'ı alarak Bingöl'e götürmek üzere havalanmıştı. Ancak askeri helikopter Adaklı İlçesi yakınlarında düştü. Olayda Pilot Yüzbaşı Hakan Tan ile birlikte, bir pilot teğmen, bir teknisyen astsubay ile iki er şehit oldu.
Şehit olan Bursalı Yüzbaşı Tan'ın şehadet haberini bildirmek için Merkez Komutanlığı'ndan görevli bir ekip merkez Yıldırım İlçesi'nde oturan anne ve babasının evine geldi. Görevliler, anne Neriman Tan kalp hastası olduğu için haberi bir türlü veremedi. 2 doktor ve 1 hemşire tarafından sakinleştirici yapıldıktan sonra acılı haber aileye söylendi.
Kaza haberinden bilgisi olan yakınlarının ise Neriman ve Metin Tan çiftinin olayı öğrenmemesi için televizyon kanallarını sürekli değiştirdikleri gözlendi. Tan ailesinin 4 çocuğundan en büyüğü olan Hakan Tan'ın, bir kardeşinin üsteğmen, diğerinin ise astsubay olduğu belirtildi.
Ankara'da oturan 43 yaşındaki Hakan Tan'ın 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.
BURSA - İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2004 Perşembe 22:58:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?