8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Küpeli polisler Bursa'da kapkaçı bitirdi

Yılın ilk yedi ayında geçtiğimiz yıla oranla, kapkaç olaylarında yüzde 58, yankesicilikte yüzde 52, hırsızlık olaylarında yüzde 1 ile yüzde 30 arasında değişen oranlarda azalma kaydedildi.
Bursa Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın göreve gelmesinin ardından kurulan 100 kişilik sokak timleri, kentin ana caddelerinin yanısıra, parklarda, alışveriş merkezlerinde, otobüs duraklarında, bankamatik kuyruklarında ve hastanelerde görev yapıyor. Kapkaç, yankesicilik, hırsızlık, dolandırıcılık olaylarının yanısıra her türlü suçla mücadele eden timler sayesinde geçtiğimiz yıla oranla büyük başarı kaydedildi.


Bursa Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, geçtiğimiz yılın ilk 7 ayında 570 olan yankesicilik olayının bu yılın aynı döneminde 272’ye, 50 olan kapkaç olayının ise 21’e düştüğünü belirterek, "Evden, işyerinden, resmi kurumdan ve otodan hırsızlık olaylarında da düşüş kaydedildi. Bu yılın ilk 7 ayında 805 evden, 774 işyerinden, 31 resmi kurum ve kuruluştan, 691 otomobilden hırsızlık olayı gerçekleşti. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 1 ile yüzde 30 arasında değişen oranla azalma meydana gelmiş. Yankesicilik ve kapkaç olaylarında ise yüzde 52 ve yüzde 58 azalma yaşandı"dedi.


Bursa polisinin başarısının altında halkla ilişkilerdeki önemin yattığına da dikkat çeken Hüseyin Çapkın, "Sokak timlerini kimi zaman seyyar satıcı kılığında kimi zaman maaş kuyruğunda, kimi zaman da muayene sırasında görebilmek mümkün. Sokaktaki personelimiz her zaman vatandaşın yanında, suçluların takibinde oluyor. Alışveriş merkezi yada hastane gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerde özel güvenlik görevlileri de uyarılmak suretiyle olayların önüne geçmeye çalışıyoruz. Okulların açılmasına kısa bir süre kala eğitim öğretim alışverişinin yoğun olduğu Uzunçarşı Kapalıçarşı Sönmez İş Sarayı’nın yanısıra, emeklilerin maaş çektikleri banka önleri ve nema kuyruğunun olduğu bankalarda tedbirlerimizi arttırdık"diye konuştu.


Bursa’da özellikle Santral Garaj’daki telefoncular çarşısı ve muhacir pazarına yapılan baskınlarla suç eşyası satın alınması omaylarında azalma yaşandı. Geçtiğimiz yılın ilk 7 ayında 65 olan suç eşyası satın alma olayı bu yılın aynı döneminde yüzde 40 azalma ile 39’a düştü.
Bursa polisinin yaptırdığı bir istatistik ise sokaktaki hırsızlık olaylarının en çok saat 17.00 civarında yaşandığını ortaya koydu. Vatandaşlar, alışveriş yapmak ya da diğer işlemleri için yoğunluklu olarak 17.00’den sonrayı tercih ettiği için belirlenen saatlerde sokak timleri tedbirlerini arttırdılar. Sıralamada saat yönünden en çok olay 14.00-16.00 ve 17.00-20.00 saatleri arasında gerçekleşiyor.

iha-bursa
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 14:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?