Emekli diş hekimi Aynur Handan Temelöz'ün kurutulmuş dut ve kavak yaprakları üzerine yaptığı minyatür ve hat çalışmaları göz kamaştırıyor.
Eserlerinde tasavvuf motiflerini işleyen Temelöz, geleneksel Osmanlı-Türk sanatını yaşatmak istediğini söyledi.
Geleneksel Osmanlı-Türk sanatının en önemli çalışmaları arasında yer alan minyatür ve hat sanatı Bursa'da yaşatılıyor.
Bu sanata gönül veren emekli diş hekimi Aynur Handan Temelöz, kurutulmuş dut ve kavak yaprakları üzerine işlediği motiflerle birbirinden güzel eserler yapıyor. 6 yıl önce emekli olan Temelöz, o zamana kadar yağlı boya tablolar ve heykeller üzerine çalıştığını ancak emekli olduktan sonra minyatür ve hat sanatına merak sardığını söyledi.
Unutulmaya yüz tutan bu sanatı yaşatmak için elinden geleni yapan Temelöz'ün eserleri arasında burak, dabbet'ül arz, Nirih gezegeni, Ay'ın ikiye bölünme mucizesi ve burçlar da yer alıyor. Çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Temelöz, "Kurutulmuş dut ve kavak yaprakları üzerine hat çalışmaları yapılırmış eskiden. Ben minyatür ve hat çalışıyorum. Amacım ölmekte olan geleneksel bir Osmanlı-Türk sanatını yaşatmaya çalışmak. Bunlar benim özgün çalışmalarım değil.
Özellikle minyatürler eski Osmanlı minyatür sanatçılarının eserleri. Onları ben reprodüksiyon olarak yapraklar üzerinde çalışıyorum" dedi.
Aynur Handan Temelöz, 1-9 Temmuz tarihleri arasında Bozcaada'da "yaprak üzerine minyatürler sergisi" açacağını sözlerine ekledi.