8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Lodos öldürmesin

Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMO) Bursa Şubesi Başkanı İ. Hakkı Kavurmacı, "Lodos öldürmesin" adı altında bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Bursa’da her lodosta birçok insanın soba zehirlenmelerine maruz kaldığını, artık buna bir son verilmesi gerektiğini hatırlatan Kavurmacı, TMMO Bursa Şubesi olarak bünyelerinde kurdukları "Yangın Güvenlik ve Tesisat Komisyonu" ile bu konuya el atacaklarını belirtti. Kavurmacı, halkın şuurlandırılması, itfaiyelerin güçlendirilmesi, tecrübeli eleman sayısının artırılması ve Uludağ Üniversitesi’nde Yangın Güvenlik Bölümü’nün açılması için ön çalışmalara başlandığını kaydetti. Lodos zehirlenmelerinden korunmanın yolunun eğitimden geçtiğini ifade eden Kavurmacı, bu konuda dizi, film, talk-şov ve stand-up gösterileri gibi reytingi yüksek eğitim programları yaparak, halkı bilgilendireceklerini anlattı.

Odanın 50. yıl faaliyetlerinden de bahseden Kavurmacı, 27-28 Mayıs tarihlerinde 9. Otomotiv ve Yan Sanayi Sempozyumu düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

bursa
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 12:58:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?