8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Mahsur kalan kamyoncular isyan etti

Bursa’da bir tütün deposunda 4 gündür kamyonlarıyla mahsur kalan 14 kamyoncu isyan etti. Rusya’dan Gemlik Limanı’na gelecek olan Rus bandıralı gemi rotar yapınca, 14 kamyoncu tütün yüklenip mühürlenen kamyonlarıyla Bursa TEKEL Tütün Deposu’nda mahsur kaldı.

Yiyecek ve yatacak yerlerinin olmadığını söyleyen kamyoncular, araçlarındaki sivil bant telsizlerden anons yaparak Bursa’daki telsizcilerden yardım istedi.

Eski Gemlik yolu Yeşilşehir karşısında bulunan TEKEL’e ait yaprak tütün bakım atölyesinden yükledikleri tütünleri pazartesi günü Gemlik Limanı’na yanaşacak Rus gemisine götürecek 14 kamyoncu, geminin gelmesi gecikince, her biri 8 ton tütün yüklü olan mühürlü kamyonları ile yola çıkamadı.

4 gün boyunca yatacak yerleri olmadığı için soğuk havada kamyonlarının içinde beklemek zorunda kalan 14 kamyoncu, yiyecek stokları da tükenince telsizlerden anons yaparak yardım istediler. Kamyoncuların imdadını duyan çevredeki amatör telsizciler, mahsur kalan 14 kamyoncuya her türlü yardımı yapacaklarını söyledi.


İlgili şirketin geminin limanda beklemesi halinde çıkacak olan masraftan ötürü kendilerini "lastikli depo" olarak kullanıp tütün deposunda beklettiğini iddia eden kamyoncular, "Bizim sonumuz ne olacak, verdiğimiz emeğin karşılığını alamıyoruz. Kamyonlarımız günlerdir bağlı. Biz aç susuz burada bekliyoruz. Bir an önce kamyoncuları koruma kanunu çıkarılmalı" şeklinde konuştular.

bursa
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 11:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?