8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Oğlunun şehit olacağını 9 ay önce mektuba yazdı

Şehit jandarma onbaşı Timur Atasever’in babası Emrullah Atasever’in 18 Şubat 2004 tarihinde oğluna yazdığı mektupta oğlunun şehit olacağını hissettiği ortaya çıktı. Türkiye’nin 17 Aralık’ta müzakere tarihi alacağı Avrupa Birliği’ne giriş süreci ile gündeme gelen Azınlıklar Raporu’na şehit yakınları tepki gösterdiler.

Tunceli’de 10 gün önce PKK-Kongra gel militanlarınca yapılan saldırıda birlikte şehit düşen Bursalı iki askerin ailesi Pınarbaşı Kabristanı’nda bayram öncesi çocuklarını ziyarette dualar okuyup, Azınlıklar Raporu’na ve Avrupa Birliği’ne tepki gösterdiler.

Bursalı Jandarma Komando Emrah Duran ve aynı ilçede oturan arkadaşı Timur Atasever aynı birlikte görev yapıyorlardı. Kader arkadaşlığı yapan Duran ve Atasever Tunceli’nin Nizamiye İlçesi’ndeki hain saldırıda birbirlerinin kollarında şehit düştüler. Pınarbaşı Mezarlığı’nda yanyana toprağa verilen Duran ve Atasever’in aileleri, bayram öncesi çocuklarının bayraklarla donatılan mezarlığında buluştu.

’BABA, OĞLUNUN ŞEHİT OLACAĞINI HİSSETTİ’

Turizmcilikle uğraşan baba Emrullah Atasever’in oğlu Timur’un şehit olacağını 18 Şubat 2004 tarihinde yazdığı mektupla hissettiği ortaya çıktı. Terhisine 4 gün kala şehit düşen Timur’un babası Emrullah Atasever, "Allah şehitlik versin, başka acılar vermesin. Oğlumun şehit olmasına seviniyorum. Çünkü bu vatan için hayatını adadı. Yazdığım mektupta, (Oğlum savaşır göğsünü gere gere şehit olursan, kanın ve canın vatana feda olsun, emeklerim de sana helal olsun) diye yazmıştım. Birkaç gün önce oğlumun özel eşyaları ailemize teslim edildi. Mektubu çantasının içerisinde bulan kızım da baba neden böyle bir mektup yazdın diye bana sordu"diye konuştu.

’AZINLIKLAR HER HAKKA ZATEN SAHİP, TÜRKİYE’Yİ BÖLMEK İSTİYORLAR’

Kader birlikteliği yapan Duran ve Atasever ailesi, Avrupa Birliği ile gündeme gelen Azınlıklar Raporu’na sert tepki gösterdiler. Baba Emrullah Atasever, Azınlıklar’ın Türkiye’den istediği bütün hakları aldığını belirterek, "Şimdi Avrupa daha fazla dayatma ve özel statülerle onları Türkiye’yi bölmek için kullanmak istiyor. Türkiye’de azınlık yok. Bizim ülkemiz, Avrupa nazarında azınlık durumuna düştü. Çanakkale’de, Yunanistan’da, Kore’de ve diğer savaşlarda kaybettiğimiz insanlarla biz azınlık durumuna düşmüşüz. Asıl bizim Avrupa’dan isteyecek azınlık hakkımız var" dedi.

’HEM TÜRKİYE’NİN EKMEĞİNİ YİYORLAR, HEM DE İHANET EDİYORLAR’

Baba Atasever, Avrupa’nın terörün kaynağı olduğunu iddia ederek, "Maddi olarak onlar destekliyorlar. Avrupa ve Amerika’da bir gecede Irak’ta yüzlerce kişiyi şehit etti. Ülkemizdeki teröristleri de desteklemeyerek bir gecede bitirebilirler. Kendisi terör olan Avrupa, bizi de terörün içerisine sokmaya çalışıyor" diye konuştu.

Bu arada, Jandarma Komando Onbaşı Emrah Duran’ın annesi Medine Duran ise Türkiye’de herkese aş, ekmek ve iş olduğunu ifade ederek, "İsteyen herkese istediği özgürlük var. Ama malesef hem Türkiye’nin ekmeğini yiyorlar, hem de memlekete ihanet ediyorlar" şeklinde konuştu.

Öte yandan, şehit komando Emrah Duran’ın nişanlısı Emine de Pınarbaşı Şehitliği’ndeki ziyarette hazır bulundu. Cenaze töreninin yapıldığı gün yaptığı ’Seni gelinlikle bekliyordum’ diyerek herkesi duygulandıran Elif de mezarlıkta gözyaşlarını tutamadı.

bursa
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 12:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?