8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Öğrencilere Geri Kazanım Bilinci eğitimi

“Ağaç yaşken eğilir” prensibinden hareketle okullarda çevre ve geri kazanım konularında eğitimlerini sürdürecek olan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı, proje kapsamında Bursa genelinde 100 okula eğitim vermeyi hedefliyor. Çevrenin korunması, kirliliğin önlenmesi, olumlu tüketim alışkanlıkları kazandırılması, değerlendirilebilir katı atıkların kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanım konularında çevre bilincinin oluşmasını sağlamak amacı taşıyan proje kapsamında okulların dışında, merkez ilçelerde bazı otel, alışveriş merkezleri ve bankalar da yer alıyor.
İlk eğitime ev sahipliği yapan Yıldırım Belediyesi İlköğretim Okul Müdürü Arif Savaş yaptığı konuşmada, bu eğitimlerin okullardan başlamasının çok önemli olduğunu, çevreyi temiz tutarak çocukların kendi geleceklerine katkı sağlamış olacaklarını belirtirken, Büyükşehir Belediyesi’ne gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Çevre Koruma Daire Başkanı Dr. Yaşar Dursun Ay ise öğrencilere, cam, kağıt, karton, metal ve plastik gibi geri dönüşebilen atıkları çöpten ayrı toplayarak ekonomiye kazandırmakla birlikte, aynı zamanda doğal kaynakları korumak, depolama sahasının ömrünü uzatmak ve çevre kirliliğini önlemek gibi görünmeyen kazançlar sağlayacağını belirtti. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Uludağ Üniversitesi ve Yerel Gündem 21 ile ortaklaşa Uygulamalı Çevre Eğitimi Projesi de gerçekleştirmeyi planladıklarını söyleyen Dr. Yaşar Dursun Ay, “Sizlere daha iyi bir gelecek verebilmemiz için hepinizin projemize katkıda bulunmanızı bekliyoruz.” dedi.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 10:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?