8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Şehirlerarası hırsızlığı Bursa polisi çözdü

İstanbul, Tekirdağ ve İzmir'de 41 ayrı hırsızlık suçundan aranan bir şahıs Bursa'da arkadaşıyla birlikte bir evi soymaya çalışırken suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da 34, Tekirdağ'da 4 ve İzmir'de de 3 ayrı evden hırsızlık suçuna karışan C.S., Bursa'da arkadaşı T.Y. ile birlikte 7 evi daha soydu. Fakat Ataevler Mahallesi'ndeki 8. evin kapısını tornovidayla açmaya çalışan 2 kafadar, apartman sakinlerinin kendilerini fark etmesi üzerine paniğe kapılarak, kaçmaya başladı. Kısa sürede olay yerine gelen polis, şahısları suçüstü yakaladı.
Zanlılardan C.S., polisi Veysi Negüzel adına düzenlenmiş sahte kimlikle kandırmaya çalışmasına rağmen parmak izi teşhisiyle şahsın yalan söylediği ortaya çıktı.
Hırsızlık dedektifleri yaptıkları sorgulamada, C.S. ve arkadaşı T.Y.'nin İhsaniye Mahallesi'ndeki birçok hırsızlık olayına karıştığı ve çaldıkları 130 kilogram ağırlığındaki çelik kasayı çarşafa sararak çalıntı otomobille İstanbul'a götürdüklerini tespit etti. Şahısların ziynet eşyalarını 4 ayrı kuyumcuda paraya çevirdikten sonra boş kasayı Zeytinburnu'nda denize attıkları belirlendi.
Bu arada, T.Y.'nin yapılan üst aramasında hırsızlıktan elde edilen paralarla alınmış 1 adet cep telefonu, 1 adet boyun zinciri ile 700 Euro, 100 dolar ve 40 milyon lira ele geçirildi. Ayrıca T.Y.'nin üzerinden çıkan altınları ise Diyarbakır'daki yakınlarına göndermek için sakladığı tespit edildi.
Zanlılar, C.S ve T.Y. akşam saatlerinde "hırsızlık" suçundan adliyeye sevk edildi.
BURSA - İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2004 Pazar 00:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?