8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Sevgili katline 10 yıl ceza

Bursa’nın Karamazak Mahallesi’nde bir yıldır birlikte yaşadığı Fatma Başak’ı kendisinden ayrılmak istediği için bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen 3 çocuk babası sanık, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, "adam öldürmek" suçundan 30 yıla kadar hapsi talep edilen tutuklu sanık İsmail Sular (38), bugün son kez hakim karşısına çıktı.

Olay gecesi Fatma Başak’la (42) alkol aldıklarını söyleyen kahveci Sular, "Fatma durup dururken benden ayrılmak istediğini söyledi. (Senden iğreniyorum) gibi laflar söylemeye başladı. Mutfağa soda almak için gittiğinde elinde bir bıçak vardı. Gözleri kan çanağına dönmüş, çıldırmış gibiydi. Bıçağı benim karnıma ve göğsüme sürüp yaraladı. Ben de elinden bıçağı alıp, rastgele salladım. Fatma yaralanmıştı. Onu yere yatırdım, üşüdüğünü söyledi. Battaniye getirdim. (Gel yanıma yat, birlikte ölelim) dedi. Uykuya dalmışız. Sabah kalktığımda Fatma kaskatı kesilmişti. Onu çok seviyordum" dedi.

Mahkeme, Sular’a adam öldürmek suçundan önce 30 yıl hapis verdi, sanığın cezası daha sonra, suçu ağır tahrik altında işlediği ve duruşmadaki iyi halini dolayısıyla 10 yıla indirildi.

BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2004 Çarşamba 12:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?