8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Söndürülmemiş sigaralar en büyük yangın sebebi

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yangınların çıkış nedenleriyle ilgili dikkat çeken sonuçlar ortaya konuldu.

İtfaiye Daire Başkanlığı’nın düzenlediği “Aylık Yangın ve Durum” raporunda yangın çıkış nedenleri ve itfaiyenin yürüttüğü çalışmalar hakkında ortaya çıkan istatistiksel sonuçlara göre, yangınların büyük bir bölümünün dikkatsizlik ve kıvılcım sıçraması gibi nedenlerden kaynaklandığı belirtildi.

Çocuklarınızı Yalnız Bırakmayın!
Eylül ayı içerisinde, yapılan ihbarlarla 371 görev çıkışı yapan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nın yaptığı tetkikler sonucu, yangınların, en çok söndürülmeden atılan, unutulan veya düşürülen sigara izmaritinden kaynaklandığını açıklarken, ikinci sırada yangınların çocukların çakmak, kibrit veya ateşle oynamaları sonucu çıktığı saptandı.

Vatandaşların yangınlara karşı önlemlerini önceden almaları gerektiğini ifade eden yetkililer, sigara izmaritlerinin söndüğünden emin olmadan atılmaması ve yanıcı maddelerin çocukların ulaşamayacağı yerlere konulması konusunda vatandaşları uyardılar.

Her konuda olduğu gibi doğal afetlerde de can ve mal kaybının önlenmesinin eğitimden geçtiğinin altını çizen İtfaiye Daire Başkanlığı, yangınları önlemek ve yangınlara anında müdahale edilebilmesini sağlamak amacıyla, çeşitli kurum ve kuruluşlarda eğitimler verdiklerini de söylediler.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2004 Perşembe 10:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?