Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21, ‘Kentlilik Bilinci ve Kent Kültürü Projesi’ kapsamında Bursa’nın spor camiasını ağırladı.
Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Bursa’da spor alanında faaliyet gösteren kurumlarla amatör sporcuları bir araya getiren ‘Spor Camiası Buluşması’nda Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut, Proje Bilim Danışmanı Doç. Dr. Bekir Parlak ve proje danışmanı Enes Keskin, katılımcılara ‘Kentlilik Bilinci’ çalışmalarını detaylı olarak anlattı.
BURSA EMNİYETLİ BİR ŞEHİR
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Bursa’da yaşayan herkesin bu kente sahip çıkması gerektiğini vurguladı. Subaşı, “Bursa, farklı kültürlerin harmanlandığı güzel bir şehir. Farklı kültürlerin bir arada yaşamasına rağmen, Bursa’nın emniyet bakımından en sağlıklı şehirlerin başında geldiğini biliyoruz. Bu durum bizleri mutlu ediyor” dedi.
Konuşmasında kent kültürünün gerekliliğine değinen Subaşı, “Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin görevini yerine getirmeye çalışıyoruz. Kentlilik bilincine sahip olan insanların yaşadıkları şehre özen göstermeleri gerektiğine inanıyoruz. Spor da sevgi, kardeşlik, barış ve hoşgörüyü bünyesinde barındıran özellikleriyle projeyle uyum sağlıyor” diye konuştu.
"SPOR FARKLI KÜLTÜRLERİN BULUŞMA NOKTASI"
Bursa’nın son yıllarda ciddi bir değişim ve dönüşüm sürecine girdiğini söyleyen Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut, ‘Kentimiz Geleceğimiz’ adlı özgün projeyi, belediyeler ve gönüllülerin katkılarıyla gerçekleştirdiklerini bildirdi. Bulut, “Bursa’da birlik inşa etme noktasında spor büyük önem taşıyor. Spordaki birleştirici faktör, insanlar arasındaki kültürel farklılıkları ortadan kaldırıyor” şeklinde konuştu.
BURSA'YI HERKES SEVİYOR
Doç. Dr. Bekir Parlak ise Bursa’nın, Osmanlı’ya uzanan tarihi ve farklı özellikleriyle ön plana çıkan bir kent olduğunu belirtti. Parlak, ‘Kentimiz Geleceğimiz’ projesinin çalışmalarını sürdürürken, çeşitli anketlerden vatandaşların büyük çoğunluğunun Bursa’da yaşamaktan keyif aldığını tespit ettiklerini söyledi. Parlak, “İnsanlar, farklı illerden de gelmiş olsalar, buraya tutunuyor ve başka yere gitmek istemiyor” dedi. Projenin özgün ve orijinal olduğunu vurgulayan Parlak, “Sanayileşme ile öne çıkan hızlı kentleşme, ekonomik ve sosyal yapının da dönüşümüdür. Türkiye, bir yandan hızlı kentleşirken, sağlıksız bir yapılaşma da beraberinde geliyor. Bursa, yoğun göç alan bir yer, cazip bir kent. Bursa’nın nüfusu artıyor, daha da artacak. Bu noktada ‘Kentlilik Bilinci’ projesi, insanların bu kentte ayakta durabilmeleri için büyük önem taşıyor” diye konuştu.