8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Teröre lanet yağdı

Bursa’da düzenlenen terörizmi tel’in mitinginde şehit yakınlarının gözyaşları sel gibi akarken, vatandaşlar da teröre lanet yağdırdı. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği tarafından Bursa’da düzenlenen miting Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı.

Türkiye’nin 10 ilinden gelen şehit yakınları, kendilerine destek veren vatandaşlarla birlikte açtıkları dev Türk bayrağı ile Heykel’den mitingin yapılacağı Gökdere Bulvarı’na kadar terörü lanetleyen sloganlar atarak yürüdüler. Şehit yakınlarının Mehter Takımı eşliğinde mitingin yapılacağı alana girmesi duygusal görüntülere sahne oldu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Taner Ural mitingte yaptığı konuşmada, yıllarca teröre destek veren eski DEP’li milletvekillerine yeşil pasaport verilmesine tepki gösterdi. 3 günlük bebeği bile kurşuna dizenlere destek verenlerin bugün siyasi parti kurmaya çalıştığına dikkat çeken Ural, "Bu kişilerin devlet düzeyinde itibar görmesi ve bunlara yeşil pasaport verilerek, havaalanlarında VIP sınıfı muamelesi görmesi bizleri kahrediyor. Bizim paralarımızla İmralı Palas’ta lüks bir hayat gören teröristbaşının serbest bırakılması için hazırlıklar yapılıyor. Türk halkı bu gelişmelere duyarsız kalmasın" dedi.

Bebek katili Öcalan’ın İmralı’daki duruşmasına müdahil olarak katılan eşini teröre şehit veren hemşire Yıldız Namdar da, Avrupa Birliği’nin Türkiye’yi yıkmak için uğraştığını örnekler vererek anlatırken, Türk insanının Türküm demekten korkmadan uygulanan politikalara karşı sesini yükseltmesini istedi. İstanbul Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba ise, evlatlarını teröre şehit verenlerin yargılanmasına rağmen teröristbaşı Öcalan’a ödül verildiğini öne sürerek, "Biz evlatlarımızı bugünler için mi şehit verdik? Ankara’ya yürürüz, teröre destek verenlerin yerle bir ederiz" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Tunceli’de şehit olan Timur Atasever’in babası Alparslan Atasever de,
"İmralı Apo’ya mezar olacak" şeklindeki sloganlarını söylememelerini isteyerek, "İmralı’da benim ecdadımın kanıyla sulandı. Bu kutsal toprağımız ona mezar olamaz. Teröristbaşına bu toprağı yakıştıramıyorum" dedi.

Teröre kurban olan oğullarının resimleriyle mitinge katılan şehit anneleri yapılan konuşmalarda gözyaşlarını tutamadı. Mitinige, MHP eski milletvekili Orhan Şen, MHP İl Başkanı Necati Özensoy’un yanı sıra Muharip Gaziler Derneği, Kamu Sen, Memur Sen, Ülkü Ocakları, Atatürkçü Düşünce Derneği, Müdafai Hukuk Cemiyeti ve Emekli Astsubaylar Derneği’nin yöneticileri de katılırak şehit yakınlarına destek verdi. Mitinge katılanlar attıkları sloganlarla terörü lanetlerken, gaziler ise, "Otel mi, kodes mi belli değil", "İmralı Palas’ta bir cani ve "Şehidini AB için ezdirme" dövizleri taşıyarak duygularını diye getirdiler.

bursa
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2004 Cumartesi 16:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?