8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Trafik canavarları fişlenecek!

Bursa Sigorta Acenteleri Derneği (BURSAD) tarafından Tayyare Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelde TRAMER Bursa’daki sigorta acentelerine kapsamlı olarak anlatıldı. "Sigortacılık Yasa Tasarısı ve Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi (TRAMER)" konulu panelde konuşan Hazine Müsteşarlığı Sigorta Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, TRAMER ile trafik sigortasında yaşanılan olumsuzlukların giderildiğini, bu sistemin hem vatandaşa hem acentaya hem de devlete faydalarının bulunduğunu söyledi.

Sigortacılığın denetiminin yapılamadığından dolayı bugüne kadar kuralsızlığın kural haline geldiğini vurgulayan Genç, "TRAMER, trafik sigortacılığına doğru kuralları getirdi. Kısa vadeli zorluklar, uzun vadeli kazançları getirecek. Hem vatandaşın, hem de acentelerin kazançlı çıkacağı bu sistemde devlette büyük bir vergi kaybından kurtulacak" dedi.
TRAMER ile trafikteki bütün araçların ve sürücülerin bilgisinin yer alacağının da altını çizen Genç, "Bugüne kadar ’trafik canavarı’ olarak isimlendirdiğimiz meçhul kişiler, bu sistemle fişlenecek. Artık bir şoförün ehliyetini aldığı günden itibaren yaptığı bütün kazalar bu sistemde kayıt altına alınacak" diye konuştu.

BURSA (İHA) -
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2004 Perşembe 16:48:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?