8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Uludağ'da kar kalınlığı 40 cm'e ulaştı

Türkiye’nin gözde kayak merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı.
Bayram tatilinde yağmayan kar, geç gelsede yoğun yağış sebebiyle otelcileri sevindirdi. Uludağ’da dün geceden bu tarafa devam eden kar yağışı ile kar kalınlığı 40 santimetreyi geçti. Gece eksi 5 dereceye düşen hava sıcaklığı gündüzleri eksi bir ile artı bir derece arasında değişiyor. Otelcilerin, ’tek sermayemiz’ dedikleri karın yağması ile birlikte Uludağ’daki otelciler yoğun yurt içi rezervasyonlara da başladılar. 5 yıldızlı otellerde hafta içi iki kişilik odada bir kişi tam pansiyon konaklama fiyatı 80 ila100 milyon lira arasında değişiyor. Hafta sonu konaklama ise 100-130 milyon lira arasında bulunuyor.

Bu arada, pistlerde de karın 40 santimi geçmesi üzerine otelciler kar ezici paletleri çalıştırmaya başladılar. Kar motorlarını da depolardan çıkaran otelciler büyük sevinç yaşıyorlar. Milli Park girişinden itibaren araçlar zincirsiz çıkamıyor. Bazı zincirsiz 4 çekerli araçların buzla kaplı zeminde kayması sebebiyle yer yer trafikte aksamalar yaşanıyor. Akşam saatlerine kadar aralıklı devam edecek kar yağışının yarın da devam etmesi bekleniyor.

Bu arada Bursa şehir merkezinde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı sebebiyle yüksek kesimlerde yerler kar tuttu. Üst mahallerde çatılarda 2-3 santim kar bulunuyor.

bursa
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2004 Pazartesi 13:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?