Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Çetin, vakıf eserlerinin hayırlı hizmet verdiği için yüz yıllar boyu ayakta kaldığını söyledi.
Birlik Vakfı Bursa Şubesi'nde düzenlenen 'Dünden bugüne vakıf medeniyeti ve sağlığın önemi' konulu panelde Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Çetin katılımcılara bilgi verdi.
Vakıf eserlerinin yapı itibariyle çok sağlam yapılar olduğuna dikkati çeken Çetin, "Bizim dini ve hayri olmayan eserlerimizin kalıcı olmadığın hepimiz biliyoruz. Ama hayri ve vakıf eserlerinin tamamı sağlamdır ve yüz yıllar boyu ayakta kalırlar. Çünkü müslüman kendi evini fazla önemsemiyor ama Allah için yaptığı evi yani camiyi, kendisini Allah'a götürecek vakıf eserlerini önemsiyor. Onların ebedi olması, kendisinden sonrakilere kalmasıni istiyoruz. Yüzyıllardır yaşayan eserlerle yan yanayız ve onlardan hala istifade ediyoruz.
İnsan ömrüyle karşılaştığımız zaman bu eserlerin çok uzun ömürlü olduğunu görüyoruz. Bunu sağlayan hiç süphesiz olan vakıf ruhudur. Bu ruh olmasaydı bu eserlere erişmemiz zordu. Bizde bu vakıf eserlerini korumalı ve bizden sonraki gelecek nesillere aktarmalıyız. Günümüzde vakıf kuracak insanlar eserinin kendisinden sonra ne kadar yaşayacağını yada aynı amaçla hizmete devam edecek mi? düşüncesini yaşıyor. Bunu ortadan kaldıracak vakıf güven verilmeli" dedi.
Panelin sonunda Gelir İdaresi Müdürü İbrahim Saydam, Çetin'e günün anısına bir hatıra plaketi verdi.