8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

YÖK protestosuna atlı takip

Bursa’da bir grup üniversite öğrencisi Yüksek Öğrenim Kurumu’nun (YÖK) kuruluşunu halay çekerek zılgıtlar eşliğinde protesto etti. Üniversitede pankartlarla yürüyen öğrencileri jandarma robocopların yanısıra, atlı özel güvenlik görevlileri de izledi.

Uludağ Üniversitesi’nde YÖK karşıtı grup, ilk olarak kütüphane önünde toplanarak sloganlar eşliğinde Mediko Sosyal binasına kadar yürüdü. ’YÖK kalkacak, asker gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek’, ’Yaşasın iş, bilim, özgürlük mücadelemiz’, ’Gerici üniversite istemiyoruz’ sloganları atan öğrenciler adına açıklama yapan Dilek Demirel, "Sorgulamayan, düşünmeyen tek tip öğrenci ve akademisyen yaşatmak isteyen YÖK, bilimin değil sermayenin çıkarlarına hizmet eden bireyler yetiştirmektedir. Neo-liberal eğitim politikaları, üniversite TÜSİAD işbirliği, Arge teknopark projelerinin sermayeyle ilişkisi, bilimin sermaye yararına kullanılmasının önünü açan YÖK politikalarıdır" dedi.

Öğrenciler daha sonra halaylar eşliğinde YÖK’ü protesto edip, bir tiyatro gösterisi sundu. Gösteriyi çok sayıda jandarmanın yanısıra Uludağ Üniversitesi’nin atlı güvenlik görevlileri de izleyerek muhtemel olaylara karşı tedbir aldı. Göstericiler olaysız olarak dağıldılar.

bursa
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2004 Çarşamba 14:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?