8
Eylül
2024
Pazar
BURSA

Zirveye zorlu tırmanış

Başbakanlık Gençlik Spor Genel Müdürlüğü Dağcılık Federasyonu tarafından Uludağ’da düzenlenen "Kış Temel Eğitimi Programı", 9’u bayan 66 sporcunun katılımıyla gerçekleşiyor.

2500 metre yükseklikteki büyük zirveye tırmanan dağcılar, kar duvarı örme, kar ve buzda yürüyüş eğitimi, çığdan korunma eğitimi de aldılar.


34 ayrı bölgeden 66 sporcu, Dağcılık Federasyonu’nun öncülüğünde Bursa Dağcılık İl Temsilciliği ve Bursa Dağcılık Kulübü’nün desteğiyle 6 günlük eğitim için Uludağ’da biraraya geldi. Sporcular ilk olarak kurdukları çadırların soğuktan ve fırtınadan korunması için kazmalarla blok halinde kar kümeleriyle duvar ördüler. Bayan sporcular azimleriyle dikkat çekerken, yaptıkları işin eğlenceli ve zevkli olduğunu söylediler. Kar ve buzda yürüyüş bilgisi ve kazma kullanma tekniği, donmalar ve hipotermia, ilkyardım bilgisi, enerji tasarrufu, çığ bilgisi ve çığdan korunma eğitimi alan dağcılar daha sonra büyük zirve için harekete geçtiler. Yaklaşık 6 saatlik tırmanış gerçekleştiren dağcılar büyük heyecan yaşadılar.

Bursa Dağcılık Kulübü Başkanı Korkut Güven, her türlü ihtiyaca cevap verecek malzemeleri olduğunu belirterek, "Kullandığımız malzemeler pratik ve kolay taşınabilen, fazla ağır olmayan ve çok kullanışlı malzemeler. Sağlık açısından da her türlü ilkyardım malzemesi bulunuyor" dedi.

18 Aralık’ta son bulacak eğitim programının ardından iştirakçilere sertifika verilecek.

bursa
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 12:25:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?