İnegöl Belediyesi, 5393 sayılı Belediyeler Kanunu gereği nüfusu 50 bini aşan yerleşim birimlerinde mecburi olan 'stratejik plan' çalışmalarına devam ediyor.
Stratejik planla ilgili muhtarlar, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşları ile belde belediye başkanlarına bilgi verildi. Stratejik planın 2010 yılına kadar bitirilmesi gerektiği öğrenildi. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 20 yıl önce kimsenin İnegöl'ün bugünkü duruma geleceğini tahmin etmediğini, artık ilçenin kabına sığmadığını söyledi. Aktaş, "Şimdi yeni İnegöl'den söz ediyoruz. 2. OSB'den söz ediyoruz. Yarın daha başka ihtiyaçlarımızı konuşacağız. İşte stratejik plan çalışmaları kapsamında nelere ihtiyacımız var, zaman içerisinde neleri gerçekleştirebiliriz, bunları tartışacağız ve ortak akıl oluşturacağız" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk ise, İnegöl'de liselerde tam gün eğitime geçildiğini, bunun ilköğretim okullarında da yapılacağını belirterek, yeni okul yerleri tahsis edilmesini istedi. Baştürk, Kız Meslek Lisesi'nin yerinin Kaşıkçıoğlu İlköğretim Okulu'na, HEM'in yerinin ise Gazipaşa İlköğretim Okulu'na verilmesini, Kız Meslek Lisesi ile HEM'e başka yer tahsis edilmesini istedi.
İnegöl'de özellikle gençlere okuma alışkanlığı kazandırılması yönünde çalışmalar yapılması gerektiğine işaret eden Ziraat Odası Başkanı Niyazi Özbil ise, kütüphaneyi boş gördükçe büyük üzüntü duyduğunu söyledi. İnegöl'de birinci sınıf tarım arazilerinin imara açılmasını da üzüntü ve endişeyle izlediklerini vurgulayan Özbil, "Gelecek açısından birinci sınıf tarım arazilerimiz koruma altına alınmalıdır" diye konuştu.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl da, İnegöl'ün il olma meselesinin artık gündeme getirilmesi gerektiğini, İnegöl'ün her yönüyle bunu hak ettiğini savundu. Birinci sınıf tarım arazilerinin kurtarılması için İnegöl 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeren Anıl, özellikle belde belediyelerinin kendi bölgelerinde sanayinin gelişmesini istemesi yüzünden bu tür olumsuzluklar yaşandığını belirtti.