19
Eylül
2024
Perşembe
GEMLİK - BURSA

Çakmak'tan Gemlik çıkarması

MİLLETVEKİLİ ÇAKMAK'TAN GEMLİK ÇIKARMASI

AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, Gemlik ilçesini ziyaret ederek sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, Gemlik'te bir dizi incelemelerde bulundu. İlçe binasında AK Parti Gemlik İlçe Başkanı Oktay Kahveci, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, meclis üyeleri, kadın ve gençlik kolları tarafından karşılanan Hayrettin Çakmak ilk olarak Yeniköy'lü vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

AK Partili'lerin ikinci durağı 90 şubesiyle İşçi Emeklileri Derneği oldu. İşçi Emeklileri Dernek Başkanı Hüseyin Yener ve üyeler tarafından karşılanan Milletvekili Hayrettin Çakmak'ın ziyaretinde gündem emeklilere verilen zam oldu. Emeklilere verilen zammın yeterli olmadığını belirten Dernek Başkanı Yener, emeklilerin yaşadığı problemlerin anlatarak, "İşçi emeklisi ile memur emeklisi arasındaki fark kapanmadı. Zamlar seyyanen verilse daha iyi olurdu. Bu yıl geçti, bundan sonraki yıl bu söylediklerimizin dikkate alınmasını istiyoruz" dedi.

Emeklilerin sıkıntılarını yakından bildiği ifade eden Çakmak, verilen zamların ülkenin şartlarına göre belirlendiğini zamların daha iyi olması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Kredi notu yükselen 14 ülkeden birinin Türkiye olduğunu hatırlatan Çakmak, küresel krizden iyi çıkan ülkelerden birisinin Türkiye olduğunu ifade etti.

Çakmak daha sonra Üniversite Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ni de ziyaret etti. Milletvekili Çakmak, Dernek Başkanı Hasan Başaran ve komisyon üyeleri tarafından karşılandı. Üniversite yerinin Bursa'da kurulması kararının verildiği şeklinde yapılan açıklamaları gündeme taşıyan Dernek Başkanı Başaran, "Biz ilçe değiliz, Bursa'yız. Bursa'ya kurulacak olan üniversiteyi istiyoruz. Üniversite için alt yapımızda buna müsait. Bunun için desteklerinizi bekliyoruz" dedi.

Üniversite kurulma çalışmaları hakkında bilgi veren Çakmak, "İlk aşamada Bursa'ya üniversite kurulmasını sağladık. Bundan sonraki süreç Milli Eğitim Bakanlığı çalışmalarını yapacak, YÖK çalışmasını tamamlayacak, TBMM'ye gelecek ve kanunlaşacak" diye kaydetti.

Yer konusunda henüz bir kararın bulunmadığını ifade eden Çakmak, Bursa'nın 4. büyük il olmasına rağmen Bursa'da bir üniversite bulunduğuna dikkat çekerek, Bursa'nın 4-5 üniversiteyi hak ettiğini ve bunun içinde çalışacaklarını kaydetti.

Artvinliler ve Şavşatlılar derneklerini de ziyaret eden Çakmak ve demokratik açılım hakkında da açıklamalarda bulundu. Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Çakmak, dernek üyelerinin de sorunlarını dinledi.

MİLLETVEKİLİ ÇAKMAK'TAN GEMLİK ÇIKARMASI
MİLLETVEKİLİ ÇAKMAK'TAN GEMLİK ÇIKARMASI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2010 Pazartesi 10:07:05
Güncelleme :18 Ocak 2010 Pazartesi 10:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?