19
Eylül
2024
Perşembe
GEMLİK - BURSA

Meclis su baskınlarını tartıştı

GEMLİK BELEDİYE MECLİSİ SU BASKINLARINI TARTIŞTI

Gemlik Belediye Meclisinin şubat ayı toplantısına son günlerdeki sağanak yağmur ve su baskınları damgasını vurdu.

Meclis toplantısında söz alan AK Parti'li Refik Yılmaz ve MHP’li Mehmet Çelik, yaşanan sıkıntıların temelinde kriz masası kurulmamasının yattığını belirterek, kaymakamlığın bu konuda hassas olması gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Sayın kaymakamımız kriz merkezini toplayarak, su baskınlarına daha hızlı ve koordineli bir şekilde müdahale edilmesini sağlayabilirdi" dedi.

Belediye Başkanı Fatih Güler de, bu durumdan ders çıkarttıklarını belirterek, belediye bünyesinde teknik bir ekip oluşturulacağını ve bu ekibin BUSKİ ile ortaklaşa çalışmasını sağlayacaklarını söyledi. Başkan Güler, belediye imkanları ile zorda kalan ve sıkıntı yaşayan tüm ilçe halkına yardım etmeye çalıştıklarını ifade ederek, BUSKİ’nin Gemlik için 3 milyon lira tutarındaki 220 kilometrelik yağmur suyu ve kanalizasyon gderi projesindeki 22 kilometrelik kısmının önce su basan yerlere yapılmasının sağlayacaklarını anlattı.

MHP'li Mehmet Çelik de, her yağmur yağdığında sular altında kalan ve defalarca evi ve eşyaları kullanılamaz hale gelen vatandaşların durumunun içler acısı olduğuna işaret ederek, bu duruma son verilmesini istedi.

AK Parti’li meclis üyelerinin kimsesiz ve sokakta yaşayan vatandaşlarla alakalı verdikleri geçici barınma yeri önergesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Güler, belediye olarak proje geliştirme aşamasında olduklarını, balık pazarında bir evin belediyeye bağışlanacağını, burayı kadın sığınma evi ya da yaşlıların barınacağı bir yer haline getireceklerini bildirdi. Sağlık Meslek Lisesi ile yaptıkları anlaşma sayesinde yaşlı vatandaşlara staj yapan öğrencilerin yardım edeceğini, ancak protokolün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kabul edilmediğini hatırlatan Güler, belediye olarak açacakları meslek edindirme kurslarına bu konuyu da dahil edeceklerini, yaşlı, bakıma muhtaç insanlara kendi sıcak evlerinde bakılmasının yolunu açacaklarını söyledi.

Güler, ayrıca Büyükşehir Belediye ile görüşmelerin olumlu geçmesi durumunda Karacaali kampının planda işlendiği gibi huzur evi olarak Gemlik belediyesine devrinin sağlanacağını açıkladı.

Bu arada, sokak havyalarının barınak ihtiyacı görüşüldü. Umurbey’de bulunan barınağın yetersiz olduğunu, komisyonun yer arayışını sürdüğünü söyleyen Başkan Güler, 2009 yılında 1000 hayvanın aşılandığını 232 hayvanın kısırlaştırıldığını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 11:50:05
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 14:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?