26
Haziran
2024
Çarşamba
BEYOĞLU - İSTANBUL
Belediye Sayfaları

'Yan gözle' baktı diye öldürdüler

Beyoğlu’nda üniversite sınavına hazırlanan Emir Karaman (18) “yan gözle baktığı” gerekçesiyle dört kişi tarafından 17 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Kasımpaşa’da önceki akşam saatlerinde meydana gelen olayda, üniversite sınavlarına hazırlanan Karaman, 4 kişi tarafından vücudunun sırt bölümüne aldığı 17 darbeyle ağır yaralandı.

Yaralı olarak bir markete ulaşmayı başaran Karaman, aynı sokakta oturan akrabaları tarafından kaldırıldığı hastanede öldü. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, zanlılardan Aykut A.’yı gözaltına aldı. Diğer zanlıların Kasımpaşa Ülkü Ocağı’nda gizlendiğini belirleyen polis, içeride arama yapmak istedi. Ancak Ülkü Ocağı görevlilerinin buna izin vermemesi üzerine polis takviye istedi.

Takviye ekip istendi
Ekiplerin gelmesiyle yapılan operasyonda, Murat Ö., Yağız Ö., Cengizhan S., Hasan K. ve isimleri aynı soyadları farklı Oğuzhan Ç. ile Oğuzhan Ç. gözaltına alındı. İçeride yapılan aramalarda, 1 ruhsatsız tabanca, olayda kullanıldığı sanılan 3 ayrı bıçak ve bıçaklardaki kanın temizlenmesinde kullanılan çarşaf ele geçirildi. Bazıları lise öğrencisi, bazıları da lise terk olan şüphelilerden 3’ü, Kasımpaşa Polis Merkezi’ne, yaşı 18’den küçük olan 4 kişi de Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Zanlıların gizlendiği Kasımpaşa Ülkü Ocağı’nın kapısına kilit vurulurken, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Yüksel Kaleci, polisin içeriye girmesine izin verilmemesi gibi bir şeyin olmadığını iddia etti.

Milliyet
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2008 Cumartesi 12:08:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?