Devlet Bakanı Nimet Çubukcu, Türkiye'de 0 - 18 yaş arası 300 bin engellinin bulunduğunu belirterek, "Ancak bunların 24 bini eğitimden yararlanıyor. Özürlü çocuğu bulunan aileler çocukların eğitimine önem vermeli. Özürlüler için 1.2 katrilyon lira ödenek ayrıldı." dedi.
Bakan Çubukcu, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı işbirliği ile oluşturulan Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinin açılışına katıldı. Çubukcu, "Genel müdürlüğümüz 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu hükümleri gereğince diğer ihtiyaç grupları yanında muhtaç özürlü bireylere de bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunarak onları toplumsal hayata katılımında önemli adımlar atmaktadır" dedi.
Sivil toplum örgütleriyle işbirliğinin ve gönüllülüğünün bu işin çözümünde en önemli etken olduğunu belirten Çubukcu, 7 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe giren Özürlüler Yasası ile birlikte engelli vatandaşın da, sosyal, eğitim ve ekonomik alanda çok önemli haklara ve desteklere kavuştuğunu söyledi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek Başkan Vekili İlyas Şeker'den belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alan Çubukcu, daha sonra Gölcük'te bulunan Başbakanlık Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Türk Alman Vakfı Saraylı Çocuk Köyünü de ziyaret etti.
Çubukcu, "2005 yılını özürlüler yılı ilan etmiştik. Özürlülerin eğitimlerine önem verdik ve devlet olarak eğitimlerini karşılıyoruz. Herhangi bir sosyal güvencesi olan özürlünün bile eğitim giderlerini karşılıyoruz. Özürlü çocuğu olan aileler, 'Ben öldükten sonra çocuğum ne olacak' sorusuyla karşılaşmaması için çocuklarının eğitimine önem vermeli, bu çocukları topluma kazandırmalıyız. Türkiye'de 0-18 yaş arası 300 bin özürlü bulunuyor. Ancak bunların 24 bini eğitimden yararlanabiliyor. Devlet olarak bütçeden de özürlüler için 1.2 katrilyon lira ödenek ayrıldı" diye konuştu.