GEBZE PAGEV ANADOLU MESLEK LİSESİ
GEBZE'de Plastik Sanayicileri Vakfı PAGEV tarafından yaptırılan 12 derslikli Gebze PAGEV Anadolu Meslek Lisesinin temeli 1999 yılında atıldı.
Maliyeti 1.000.000.000 TL'yei bulan okul 2003 yılında eğitim ve öğretime başladı.
PAGEV
TÜRK PLASTİK SANAYİCİLERİ ARAŞTIRMA, GELİŞTİRME VE EĞİTİM VAKFI
Kuruluş ve Amaç:
Hızlı bir büyüme gösteren ve çoğunluğu KOBİ niteliğindeki işletmelerden oluşan Türk Plastik Sanayiinin örgütlenme ihtiyacını karşılamak ve Plastik Sektörünü bir çatı altında toplamak düşüncesiyle 1989 yılında kurulmuştur.
PAGEV; Sektörel işbirliğini geliştirmek, sektörün sorunlarına çözüm üretmek, temsilcisi bulunduğu Plastik Sanayiinin çağdaş bir teknoloji ile verimli, kaliteli ve rekabet gücüne sahip üretim yapmasını sağlamak amacıyla, eğitime de büyük bir önem vermektedir.
Çalışmaları:
Vakfımızın işbirliği ile Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Bölümü bünyesinde "Makine ve Kalıp Teknolojisi" programı ile aynı fakültenin Metal Bölümünde ise "Plastik İşleme Malzemeleri ve Teknolojisi" programı başarıyla uygulanmaktadır. PAGEV bu bölümde "Polimer İşleme Teknolojisi Laboratuarı" kurulmasına da önayak olmuştur.
PAGEV’in katkılarıyla Bayrampaşa İnönü Endüstri Meslek Lisesinde 3 yıl eğitim veren bir "Plastik Bölümü" açılmıştır. Mezun olan öğrencilere staj ve iş imkanları PAGEV tarafından sağlanmaktadır. Anılan bölümde Vakfımızca Kalıp Tasarımları için 25 üniteli bir Bilgisayar Laboratuarı hizmete konulmuştur.
Vakfımızın Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü ile yaptığı işbirliği sonucu kapsamlı bir "Polimer Laboratuarı" hayata geçirilmiştir.
Öte yandan Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümü Kalıpçılık Anabilim Dalı bünyesinde oluşturulan laboratuara önemli katkılar sağlanmış, Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğitimi Bölümündeki proje çalışmaları ekipman yardımlarımızla desteklenmiştir.
Vakfımız, Gebze’de 12 derslikli 480 Öğrenci kapasiteli "PAGEV Anadolu Meslek Lisesi"ni bizzat inşa ederek, 2002-2003 Ders Yılında İngilizce eğitimli 2 hazırlık sınıfı ile öğretime açmıştır.
PAGEV, her yıl genellikle Ekim ayları içinde ülkemizin en büyük ve uluslararası nitelikteki fuarlarından olan “Plastik & Kauçuk Teknolojisi, Makine ve Malzemeleri Ambalaj Fuarı” yanında Nisan aylarında Ankara Plastik ve Ambalaj Fuarı’nı (ANPA) ile Konya ve Bursa’da Plastik Fuarları düzenlemektedir. PAGEV, dünyanın en önemli plastik ve kauçuk fuarlarından olan K - Düsseldorf, Plast - Milano, Euromould - Frankfurt ve Rosupack - Moskova Fuarları ile birlikte Odesa (Ukrayna), Akra (Gana), Hartum (Sudan), Lagos (Nijerya), Caracas (Venezuela), Cezayir, Tunus ve İran gibi diğer dış fuarlarda da standlar açarak Plastik Sanayiimizin tanıtımına ve ihracatımızın gelişmesine önderlik etmektedir.
Söz konusu fuarlar nedeniyle PAGEV’in düzenlediği sektörel geziler; Plastik Sanayicilerimizin yeni teknolojileri ve ürünleri izlemelerinde, iş bağlantıları yapmalarında büyük yararlar sağlamaktadır.
Vakfımızın kurulduğu yıldan bu yana 2 ayda bir PAGEV Plastik Dergimiz çıkarılmakta, tüm üyelere, abonelerine, ilgili kurum ve kuruluşlara düzenli olarak gönderilmektedir.
Vakfımızca plastik sektörünü olabildiğince kapsayan ve güncel firma bilgilerini içeren nitelikte "Türkiye Plastik ve Kauçuk Rehberi" çıkarılmakta ve sektördeki değişimlere göre yenilenerek yayınlanmaktadır.
Vakfımız, Plastik Eğitimi ile ilgili 8 adet kitap yayınlamış olup, bu konudaki diğer çalışmaları da devam etmektedir.
PAGEV ilgi alanına giren konulardaki bilgileri düzenli şekilde toplamak, kolay ulaşılabilir şekilde bunları tutmak, sektördeki bilgi alış-verişini koordine etmek ve geliştirmek amacıyla PAGEV Bilgi Bankası oluşturulmuştur.
PAGEV, sektörümüzün ilgi duyduğu mesleki ve güncel konularda doğrudan veya KOSGEB, OSD, PPS, TEGEV gibi kuruluşlarla işbirliği yaparak seminer ve konferanslar da düzenlemektedir.
Sektörü bir araya getirmek amacıyla her yıl düzenlenen "PAGEV Gecesi" geleneksel özellik kazanmıştır.
Vakıf merkezinde eğitim çalışmaları için sektörel yayınların yer aldığı kütüphane ve bir toplantı salonu oluşturulmuştur.
Geçtiğimiz yıl PAGEV Avrupa Birliği’ndeki plastik sektörlerini temsil eden kuruluşların şemsiye örgütü olan Avrupa Plastik İşleyenler Birliği’ne (EuPC) üye kabul edilmiş, ayrıca Avrupa Plastik Üreticileri Birliği (APME) tarafından da sektör temsilcisi milli kuruluş olarak tanınmıştır.
PAGEV sektörün ihtiyaçları doğrultusunda ilgilenen üyelerinin topluca ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi’ni uyarlamaları için çalışmalar yürütmektedir.
PAGEV’e internette www.pagev.org.tr adresinden veya pagev@pagev.org.tr
e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.