22
Mayıs
2025
Perşembe
ÇORLU - TEKİRDAĞ

Toplum Destekli Polis semineri

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Büro Amirliği tarafından Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline 'Toplum Destekli Polis' semineri düzenlendi.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis (TDP) Büro Amirliği tarafından düzenlenen seminerle Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü personeline bilgiler verildi. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerinde Tekirdağ Toplum Destekli Polis Büro Amir yardımcısı Komiser Ahmet Hakan Yıldız tarafından polisin davranışları, kitle olaylarında yaşanan olaylar, polisin silah kullanma yetkisi gibi konular hakkında bilgiler verdi. Komiser Ahmet Hakan Yıldız, "Polis, sorumluluk alanı itibariyle güvenlik hizmetlerinin yürütülmesinde bütün görev alanından sorumludur. Genel güvenlik ve asayişin sağlanması için Toplum Destekli Polis hizmetleri mikro alanlara nüfuz etmek durumundadır.

Mikro anlamda tespiti yapılamayan ve çözüm yolları araştırılmayan problemlerin bilahare daha da büyük sorunlara neden olabileceği dikkate alınır. Toplum geneline hakim olan güvensizlik hissinin, tedirginliğin ve suç korkusunun ortadan kaldırılması yönüyle toplumun en küçük oluşumlarına arkadaş grupları, ihtiyar meclisleri gibi dahil olmaya çalışılır ve yerleşim alanlarının en küçük yapılanması konumundaki sokak ve mahallelere odaklanılır. Güvenlik ihtiyacının karşılanması ve topluma güven verilmesi bakımından belirli bölgelere veya kişilere odaklanan değil, her yere ve kişiye aynı düzeyde hizmet sunan bir anlayış benimsenir" dedi.

Yıldız, "Toplum Destekli Polislik uygulamalarından esinlenerek, toplumun güvenlik beklenti ve taleplerini ön planda tutma anlayışı içinde, Türk Polis Teşkilatı'nca yürütülen güvenlik hizmetlerinde, çağın gereklerine uygun gelişim ve değişiminin sağlanmasıdır. Güvenliğin sağlanmasında, toplum-polis diyalogu ne kadar önemli ise kurulan ilişkilerde bir devlet temsilcisi olarak polise güven duyulması da o kadar önemlidir. Çağdaş polis, güvenliği korku salarak ve güç kullanarak değil, topluma güven vererek ve hizmet sunarak sağlayan polistir. Hizmet sunma felsefesi çerçevesinde de polislik mesleği bir fedakarlık, sorumluluk ve yol gösterici meslek olarak ön plana çıkmaktadır. Polislik mesleği, işlevi gereği toplumda statüsü olan ve sosyal saygınlığı bulunan bir meslek olmak durumundadır" diye konuştu.

Yıldız, "Bir problemin önlenmesi, sayısının azaltılması ve problemin kontrol altında tutulması için toplumun aktif rol almasını sağlamak, seçilen hedef bölgede polis ile o semtte yaşayanlar arasındaki ilişkileri güçlendirmek, güvenliklerinin sağlanmasında onların içinde var olan polise yardımcı olma duygusunu açığa çıkarmaktır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 16:53:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?