Bilinen en eski adı “Tzirallum” olan Çorlu, M.Ö. 1000 yıllarında Trako-Frigler’ in kurduğu koloni kentlerden biridir.
Yörede yapılan araştırmalar İlk Tunç Çağında (MÖ.3500-3000) ilk yerleşim izlerini ortaya koymuştur. MÖ.1000’lerde Traklar burada bir koloni kenti kurmuşlardır. Daha sonra Persler yöreye hakim olmuştur. MÖ.IV.yüzyıl başlarında yöreyi ele geçiren Büyük İskender, Pers egemenliğini sona erdirmiş ve buradaki Odrys Devleti’ni Makedonya Krallığı’na bağlamıştır. Daha sonra Galat akınlarına uğrayan yöre, İskender’in ölümünden sonra Seleukosların hakimiyetine girmiştir. Çorlu Trakya ile birlikte, MÖ.168’de Roma egemenliğine girmiştir.
MS.395 – 1354 Roma İmparatorluğu’nun 395 yılında ikiye ayrılmasından sonra yöre Bizans (Doğu Roma) İmparatorluğu’nun toprakları içerisinde kalmıştır. Ortaçağda Kostantinopolis’i (İstanbul) istilalardan korumak için Bizanslılar yaptıkları bir kale ile yöreyi kontrol altına almışlardır. Bizans’ın Thzolous (Tzirallum) kale kentinin burada bulunması Çorlu’ya stratejik yönden de ayrı bir önem kazandırmıştır. Bu kentin ismi eski coğrafya atlaslarında Thzolous, Trizallum şeklinde geçmektedir. Ayrıca Bizans döneminde peyniri ile ünlü olduğu için Peynir Kasabası anlamında “Tribiton” ismi buraya yakıştırılmıştır.
MS.IV.yüzyılda Gotların, Bizans döneminde de Avarlar ile Slavların istilalarına uğramıştır. VII.yüzyılda Araplar, VIII.yüzyılda Bulgarlar, XII.yüzyılda Peçenekler tarafından yağmalanmıştır. XI.yüzyılda Bizans’ın Trakya Theması sınırları içerisinde yer alan, Marmara Denizi kıyısındaki bazı yerleşmeler Konstantinopolis’i (İstanbul) ele geçiren Latinler tarafından XIII.yüzyılda Venediklilere bırakılmış, Osmanlılar tarafından 1357’de ele geçirildi ise de, yeniden Bizanslıların egemenliğine girmiştir. 1361 yılında, I.Murat döneminde kesin olarak Osmanlı topraklarına katılmıştır.