Tekirdağ’da büyük bir akarsu bulunmamaktadır. İl topraklarındaki küçük akarsular mevsimlere göre yataklarını değiştirmekte, yazın suları azalmakta ve bazen de tamamen kurumaktadır. Yöredeki Ergene Havzası’nın içerisinde Ergene Nehri ile bu nehrin kolları olan Çorlu Deresi ve Hayrabolu Deresi bulunmaktadır.
Ergene Nehri
Istranca Dağları’nın doğusunda, Karatepe’den kaynaklanan Ergene Nehri, kuzeydoğu-güneybatı yönünde akarak Saray ve Çorlu ilçelerinin topraklarını sular. Çevresindeki tarlaları suladıktan sonra Muratlı ilçesinin kuzeyinde Çorlu Deresi’ni de sularına katarak akar. Bundan sonra Kırklareli topraklarına girer ve İpsala’ya bağlı Sarıcaali Köyü yakınında da Meriç Irmağı’na katılır.
Çorlu Deresi
Istranca Dağları’nın Çerkezköy yakınından doğar. Birçok küçük dereyi sularına katarak kuzeydoğu-güneybatı yönünden akarak Çorlu ilçe merkezinin 5 km. kuzeyinden geçer. Bu arada Marmaracık ve Kütüklü derlerini de sularına katar. Muratlı ilçe merkezinin yakınında Ergene Nehri’ne karışır.
Hayrabolu Deresi
Ergene Nehri’nin önemli bir kolu olan Hayrabolu Deresi kuzey-güney yönünde akar, Hayrabolu ilçe merkezinden geçtikten sonra kuzeyde Ergene Nehri’ne katılır.
Işıklar Deresi
Tekirdağ’ın Marmara Havzası’nda Işıklar Köyü ile Nusratlı Köyü yakınlarından kaynayan Işıklar Deresi iki kol halinde akışını sürdürür. Birinci kol güney-kuzey, ikinci kol da kuzey-güney yönünde akar ve Naipköy yakınında da iki kol birleşir. Bundan sonra da Kumbağ’ın kuzeyinde Marmara Denizi’ne dökülür.
Olukbaşı Deresi
Araplı Tepelerinden doğan bu dere, güneybatı yönünde akar. Dik ve derin yataklardan sonra Marmara Kıyısına ulaşır. Küçük kollarla birleştikten sonra Şarköy ilçe merkezinden geçer ve Marmara Denizi’ne dökülür.
Gölcük Deresi
Işıklar Dağı’ndan kaynayan Gölcük Deresi kuzeydoğu-güneybatı yönünden akarak batıya yönelir ve Tekirdağ il topraklarından çıkar. Derenin çok sayıda küçük kolları vardır.
Kenthaber Kültür Kurulu