22
Ocak
2025
Çarşamba
ISPARTA

7 yıl sonra acı itiraf!

Atlasjet Havayolları'nın sahibi Ali Murat Ersoy: Isparta'da düşen uçak uçuş yeterliliği olmayan bir şirketten kiralandığı için düştü!

30 Kasım 2007'de Atlasjet Havayolları'nın World Focus Airlines'ten kiraladığı MD 83 tipi 4203 sefer sayılı uçak, İstanbul-Isparta seferini yapmak için saat 00.51'de İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkmış, içinde 49 yolcu ve 7 mürettebat bulunan uçak, Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na inmek üzereyken düşmüş ve 56 kişiden kurtulan olmamıştı.

7 YIL SONRA ŞOK İTİRAF

Atlasjet Havayolları'nın sahibi Ali Murat Ersoy, 7 yıl sonra düşen uçakla ilgili acı bir itirafta bulundu ve "Isparta'da düşen uçak, uçuş yeterliliği olmayan bir şirketten kiralandığı için düştü!" dedi.

DOLANDIRICILIK DAVASINDA ORTAYA ÇIKTI

Ersoy, bu şok iddiayı menfaat karşılığı şirketi zarara uğrattıkları gerekçesiyle şirket yöneticilerine açtığı dolandırıcılık davasında ortaya attı. Ersoy, 2008 Şubat ayında görevden aldığı, şirketin CEO'su Tuncay Mustafa Doğaner, Ticaret Başkanı Ali Batuhan Karataş ve Ticaret Başkan yardımcısı Erkan Draman hakkında kendi hesaplarına 40 milyon dolar para aktarıp menfaat sağladıkları ve usulsüz yollarla şirketi Amerikalı iş adamı Richard Wenzel'e satmak istedikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Ersoy'un getirdiği klasörlerce evrakı 3 yıl boyunca inceledi. Dosyalar bilirkişilere ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Suç Gelirlerinin Aklanması Büro Amirliğine gönderildi. Hazırlanan her iki raporda da şüphelilerin hesaplarındaki dalgalanmanın olağan ve normal olmadığı belirtildi. Bunun üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 klasörden oluşan soruşturmayı tamamlayarak 53 sayfa iddianame hazırladı.

"ATLASJET'İ YOK ETMEK PAHASINA..."

Şüpheliler hakkında 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önceki gün görülen duruşmasında Ali Murat Ersoy ifadesinde sanıkların Atlasjet'i yok pahasına ele geçirmek için iş birliği yaptığını ve amaçlarına ulaşabilmek için de 6 aşamalı bir plan devreye soktuklarını iddia etti. Ersoy, sanıkların şirketi zarar ettirmek istediklerini iddia ederek, şunları söyledi:

"UÇUŞ KABİLİYETLERİ ZAYIF OLAN HAVAYOLLARINDAN KİRALANAN UÇAKLAR"

"Filoda bulunmayan uçakları sanki filoya katılacakmış gibi tur operatörlerine pazarlamışlardır. Bu uçakları temin edemeyince çok daha yüksek maliyetlerle, dışarıdan bu operasyonu yapabilecek kabiliyete sahip olmayan hava yolu şirketlerinden uçaklar kiralanmıştır. Operasyon kabiliyetleri zayıf olan havayollarından uçak kiraladıkları için 32 saate Varan rötarlar ile on binlerce yolcu mağdur edilmiş, onlarca tarifeli sefer iptal edilmiştir. Son olarak da bana 'Eğer müdahaleniz devam ederse uçuşları durduracağız' şeklinde muhtıra verilmiştir."

"O UÇAK UÇAMAYACAKTI"

"Sonuç olarak bütün bu yolsuzluk olayları yaşandı. Telafi edilemeyecek bir sonuç da doğdu. Uçuşları yapabilecek kabiliyette olmayan havayolu şirketinden kiralanan bir uçak Isparta'da düştü. Eğer filoda olmayan uçaklar, tur operatörlerine pazarlanmasaydı, bu uçak Isparta seferini yapmayacak, bu elim olayda yaşanmayacaktı."

SAVCI, BERAAT İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı Gökhan Sayın ise sanıkların çalışmalar yaparken bazı hareketler nedeniyle şirketi zarara uğrattıklarını ama bunun kasten olduğuna dair kesin ve inandırıcı delil bulunmadığını belirterek beraatlerini talep etti.

Vatan
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2014 Çarşamba 09:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?