8
Eylül
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Facia ucuz atlatıldı!

Kars'ta içerisinde 100-150 dolu tüpün bulunduğu işyerinde yangın çıktı. Yoldan geçen bir vatandaşın itfaiyeyi araması ve itfaiyenin zamanında müdahalesi büyük bir faciayı önledi. Herkesin uykuda olduğu bir saatte meydana gelen yangın patlama olmadan kontrol altına alındı.

Bu gece saat 03.10 sıralarında İstasyon Mahallesi'nde Cumhuriyet Caddesi ile Bahri Dağdaş Caddesi'nin kesiştiği noktada bulunan ve içerisinde 100-150 civarında dolu tüp bulunan bir işyerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Tekin Boy'a ait olan işyerinde 2 adet tüpün alev almasıyla başlayan yangını yoldan geçen bir vatandaş itfaiyeyi arayarak haber verdi. Kazım Karabekir Kışlası bitişiğindeki işyerinin yakın çevresinde onlarca apartman, bina ve müstakil evlerin olması korkuya neden oldu.

Yangın yerinden 300 metre ileride bulunan Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden iki itfaiye aracı ihbarın hemen ardından olay yerine gitti. Bir süre eve yaklaşamayan itfaiye erleri içeride 150 civarında dolu tüpün bulunduğu öğrenir öğrenmez olabilecek faciayı da göz önüne alarak önce kapıyı kırdı. Kapının açılmasıyla birlikte alev topu yaklaşık 5 metre mesafeyi sardı. İtfaiye erleri her şeyi göze alarak büyük bir soğukkanlılıkla alevin altına yatarak yerden su sıkmaya başladı. Bu sırada iki itfaiye eri alev almış vaziyetteki iki tüpü üzerine köpük sıkıp söndürdükten sonra dışarı çıkararak yolun üzerine bıraktı ve ardından bilinçli bir şekilde söndürme çalışmalarına başlandı. Kimyasal toz, köpük ve su sıkılması sonucu yaklaşık bir saat içinde yangın kontrol altına alındı ve büyük bir facianın eşiğinden dönüldü.

Polisler tarafından evinden alınarak yangın alanına getirilen işyeri sahibinin kardeşi Tekin Boy, gördüğü manzara karşısında şaşırıp kaldı. İşyerinin kapılarının kilitli, kepenginin de tamamen kapalı olduğunu söyleyen Tekin Boy ayrıca, yazıhane kısmında alev alan tüpün yazıhane içinde olmadığını ifade etti. Kars Belediyesi İtfaiye Şefi Abdurrahman Ada ise ilk geldiklerinde giriş kapısındaki kepengin yarım metre açık olduğunu ve kapı kilidinin bulunduğu demirin ise yerinden çıkmış olduğunu gördüklerini vurguladı.

Polisinde geniş güvenlik aldığı yangın alanının bitişiğindeki bir evde yaşlı bir çiftin bulunduğunun söylenmesi ve bu evin içerisinin de dumanla dolması herkesi tedirgin etti. İtfaiye görevlileri evin penceresini kırarak içeri girdi ve yaptığı kontrolde şans eseri evde yaşayan yaşlı çiftin misafirlikte oldukları öğrenildi. Yangın alanında gerekli incelemelerini tamamlayan güvenlik güçleri, yangın ile ilgili soruşturma başlattı. İçerisi tüple dolu işyerinde sadece 2 tüpün alev alması ise kafalarda soru işareti bıraktı.

.
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2005 Salı 11:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?