16
Eylül
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Özel Harekatçılar'a beraat

1993'te 17 kişinin ölümü 63 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Kars-Digor yürüyüşünün sanığı polisler 'meşru müdafaa' kararıyla beraat etti.

'Kasten adam öldürmek' suçundan yargılanan Kars Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli sekiz polis memuru 'kasten adam öldürmek suçundan' yargılanıyordu.

Geçtiğimiz salı günü yapılan karar duruşmasında mahkeme heyeti çıkan olaylarda 'meşru müdafaa şartlarının oluştuğu' gerekçesiyle sanık polisler hakkında beraat kararı verdi.

Dava Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görülüyor. Avukat Kahraman Özçağın temyiz için Yargıtay'a başvuracak.

14 ağustosta havaya uyarı ateşi açan polislere karşılık verilmesiyle çıkan çatışmada 17 kişi hayatını kaybetmiş 63 kişi de yaralanmıştı.
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2006 Cuma 13:54:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Türkyılmaz bilici IP: 85.104.108.xxx Tarih : 11.03.2006 18:59:18
Yıllarca ülkemiz üzerinde oynanan oyunların bir parçası olarak faliyet gösteren bu bölücü unsurların,dış güçlerinde desteğiyle halkımızı kendi öz evladı olan güvenlik Kuvvetleriyle karşı karşıya getirmeye çalışılmış ancak, Halkımız dış güçlerin sinsice oynadığı bu oyuna gelmemiştir,Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kendi bağrından çıkarmış olduğu bu güvenlik Kuvvetleriyle gurur duymaktır.Tarih boyunca bütün mazlum halkların yardımına koşan bir milletin torunları olarak, ülkemiz üzerinde oynanan bu bölücü unsurlara karşı başta Ordusu ve Emniyet mensupları olmak üzere Vatan savunmasında canını ortaya koyan bütün mensuplarına şükranlarımı sunarken, yıllardır vatanın bölünmez bütünlüğü için vermiş olduğu şehitlerini rahmetler anar, gazilerimizede Yüce Allah'tan sağlık ve mutluluklar dilerim.