8
Eylül
2024
Pazar
VAN

Turizmciden 4 dilli broşür

VANLI TURİZMCİDEN 4 DİLLİ BROŞÜR

Vanlı bir turizmci, bu yıl Akdamar Adası Anıt Müzesi'nde ikincisi düzenlenecek olan ayın öncesi ilin tarihi ve turistik yerlerin haritasının da yer aldığı 4 dilde broşür hazırladı.

Yılda bir kez ibadete açılan ve geçtiğimiz sene ilk ayinin yapıldığı Akdamar Anıt Müzesi'nin gördüğü ilgi üzerine, otel işletmecileri daha çok turist çekmek ve gelen misafirlere kolaylık sağlamak amacıyla 4 dilde broşür bastırdı. Basılan broşürlerde, şehir merkezindeki cadde ile ilçe ve mahalle isimleri değişik dillerde yazılırken, önemli kilise, tarihi ve doğal mekanlar fotoğraflarla tanıtıldı. Van'ın ilk turistik oteli olan Bayram Oteli'nin Genel Müdür Yardımcısı Reşat Bayram, geçen yıl yapılan ayın nedeniyle otellerde yer kalmadığını ifade ederek, "Gelen turistler Van'da daha rahat tanısın diye 4 dilde broşür hazırladık. Bir cep kitapçığı gibi olan broşürlerde Van'ın 4 dilde hazırlanmış haritası da var. Bunları hem yurt içinde hem de yurt dışında dağıttık. Yaklaşık 50 bin broşürü dağıttık, daha da dağıtacağız. Amacımız memleketimizi tanıtmak ve daha fazla turist çekmek" dedi.

Bu konuda Van Valiliği'nin gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında katıldığı etkinliklerde yaptığı tanıtım çalışmalarını da çok önemsediklerini belirten Bayram, ancak her şeyi devletten beklemenin yanlış olacağını kaydetti. Turizmcilerin de ellerinden geldiği oranda ilin tanıtımına katkıda bulunması gerektiğini vurgulayan Bayram, "Bu cennet Van'ımızı daha çok tanıtmalı ve daha fazla turist çekmeliyiz" şeklinde konuştu.

VANLI TURİZMCİDEN 4 DİLLİ BROŞÜR
VANLI TURİZMCİDEN 4 DİLLİ BROŞÜR
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 16:28:00
Güncelleme :26 Temmuz 2011 Salı 16:30:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?