8
Eylül
2024
Pazar
VAN

Van'da 11 ayda 50 bebek ailleri tarafından terkedildi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Yenidoğan Ünitesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Kırımi, bu yıl 11 aylık dönem içerisinde 50 bebeğin tedavi edildiği sırada aileleri tarafından hastanede terkedildiğini belirtti.

Hastaneye getirilen bebeklerin, tedavilerinin sürdüğü esnada aileleri tarafından terk edildikleri ortaya çıktı. Bu tür olayların yapılan plansız doğumlardan kaynaklandığını belirten Yrd. Doç. Dr. Kırımi, bebeklere bakamama korkusu, çok çocuk sahibi olmak, evdeki çocuklarına bakacak kimsenin olmayışı ve istenmeyen gebelik gibi sebeplerden dolayı ailelerin bebeklerini bıraktıklarını kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Kırımi, "Bu yıl ünitemeze tedavi amaçlı başvuran yaklaşık 600 bebekten 50’si, tedavi sürdüğü sırada terk edildi. Tedavileri tamamlandığında ailelerine haber göndererek gelip almalarını istedik. Bazı ailelerin gelip bebeğini aldığı, bazılarının ise gelmediği gözlendi. Bu aileler de güvenlik güçleri tarafından yapılan tebligat üzerine gelip bebeklerini aldılar" dedi.

Bebekleri hastanede bırakmanın tek sebebinin ekonomik sıkıntı olmadığını da kaydeden Yrd. Doç. Dr. Kırımi, "Maddi durumu iyi olmayan ailelerin Van Şube Başkanlığı’nı yaptığım Türkiye Milli Pediatri Derneği tarafından biberon, çocuk bezi, mama gibi gerekli olan ihtiyaçları karşılanıyor. Tedavi gören bebeklerin refakatçıları için ’Ana Oteli’ yaptık. Burada bütün ihtiyaçlarını görüyorlar. Aileler bakabileceği kadar çocuk sahibi olmalıdır" diye konuştu.

ŞABETTİN AKKUŞ-VAN (İHA)
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2003 Pazar 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 18:55:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?