8
Eylül
2024
Pazar
VAN

Van'da Çınar TV el değiştirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) eski Van Milletvekili Ayhan Çevik’e ait olan ve yerel yayın yapan Çınar TV ile Bizim Radyo’yu iş adamı Burhan Kandaşoğlu satın aldı.

Van’da UHF 33 üzerinden yayın yapan Çınar TV ve 99.9 frekansıdan yayın yapan Seçkin İletişim ve Yayıncılık Hizmetleri A.Ş.’ye ait Bizim Radyo el değiştirdi. MHP eski Van Milletvekili Ayhan Çevik’e ait olan Çınar TV ve Bizim Radyo’yu Vanlı genç iş adamı Burhan Kandaşoğlu satın aldı. Uzun süredir devam eden görüşmeler bugün akşam saatlerinde sonuçlandı. Eski milletvekili Çevik adına kardeşi İlhan Çevik ile televizyon ve radyonun yeni patronu satış sözleşmesini Van 3. Noter’de imzalayarak el sıkıştılar.

İmzaların atılmasından sonra Seçkin İletişim ve Yayıncılık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Kandaşoğlu, amaçlarının Van’ı hak ettiği yere getirmek olduğunu belirterek, "Çağdaş bir kent için yerel basına büyük görev düşüyor. Bunun içinde yerel basının güçlenmesi gerekir. Doğu Anadolu Bölgesi’nin lider durumunda bulunan Van’ın hak ettiği yere gelmesi için üzerimize düşen her türlü fedakarlığa hazırız. Bizim değil halkın malı olan televizyon ve radyonun onların isteği doğrultusunda yayın politikasını doğru, dürüst, objektif habercilik politikasıyla sürdürecektir" diye konuştu.
Yerel televizyonun bugün akşamdan itibaren test yayına geçtiğini kaydeden Kandaşoğlu, 1 ay sonra yeni bir ekiple yayına başlayacağını söyledi. Kandaşoğlu, televizyon ve radyonun resmi işlemlerinin tamamlanmasından sonra isim değişikliğinin yapılacağını kaydetti.

SELAHATTİN AKTAŞ-VAN (İHA)
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2003 Cumartesi 00:00:12
Güncelleme :12 Ocak 2004 Pazartesi 18:55:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?