26
Haziran
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Ödemiş'te cinayet

İzmir'in Ödemiş ilçesinde 30 gündür kayıp olan 25 yaşındaki Bayram Dikilitaş'ın cesedi, boş bir arazide çukura atılmış halde vatandaşlar tarafından bulundu.

Bıçaklanarak ve kurşunlanarak öldürüldüğü anlaşılan Bayram Dikilitaş'ın katil zanlısı olarak İzmir, Ödemiş ve Kiraz'da 3'ü bayan toplam 12 kişi gözaltına alındı. ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edilen zanlılardan 'u tutuklanırken, 3'ü serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Ödemiş'in 3 Eylül Mahallesi Fakülte Caddesi'nde oturan Bayram Dikilitaş'ın annesi Seher Hışım, bir ay önce oğlundan haber alamayınca oğlunun kaçırıldığı iddiasında bulunmuştu. Polis, bir aydır aradığı Dikilitaş'ın cesedini, Ödemiş'e bağlı Subatan Yaylası'nda derin bir çukura atılmış halde buldu.

Cinayetin ardından geniş çaplı araştırma başlatan Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonla E.U. (28), H.B. (46), H.B. (33), A.C. (23), I.Y. (36), Ş.B. eşi M.B., T.K. (19), A.G. (42), H.Y., Y.A. ve S.D. gözaltına alındı. Polis, yaptığı araştırmada Bayram Dikilitaş'ın 1.5 ay önce bir bayanı bacağından silahla yaraladığını ve bu nedenle akrabaları tarafından kaçırılarak öldürüldüğünü belirledi. Gözaltına alınan ve ifadeleri tamamlanan E.U., H.B., H.B., A.C., I.Y., Ş.B. eşi M.B., T.K., A.G., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, H.Y. Y.A. ve S.D. isimli üç kişi serbest bırakıldı.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 17:23:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?