Muğlalı girişimcilerin ve belediye başkanlarının AB fonlarından yararlanabilmesi için doğru tercih ve iyi proje yapmalarına yardımcı olmak ve yön göstermek amacıyla Muğla'ya gelen Alman akademisyenler, girişimcilere ücretsiz danışmanlık yapıyor.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Muhammet Eltez'in girişimleriyle kente gelen Alman Koblenz ve Mainz Üniversitesi öğretim üyelerinin kurduğu Sosyal Pedagojik Araştırmalar Enstitüsü üyeleri, girişimcilere AB fonlarından nasıl yararlanılacağı hakkında bilgi verdi. Muğla Üniversitesi Ahmet Altıntaş Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Üniversite Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Muhammet Eltez, üniversite öğretim üyeleriyle Alman akademisyenler katıldı. Alman akademisyenlere kenti tanıtan bir konferans veren Muğla Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Nurgün Oktik, Muğla'nın sosyal ve ekonomik yönlerini anlattı. Oktik, Muğla'nın bir memur kenti olduğunu belirterek, "1960 yılından itibaren Muğla tam bir tarım kenti oldu. Nüfusun yüzde 23'ü kırsal alanda, yüzde 30'u da şehirde yaşıyor. Muğla gelir bakımından Türkiye'nin ilk 5 ili arasında yer alır. Okur yazar oranı yüzde 98, üniversite eğitimi alan oran ise Türkiye'de ilk 5 arasında bulunuyor. Kırsal kesim hala geleneklerini sürdürürken, turizm alanlarında yaşayan vatandaşlar Avrupa standartlarını yakalamış durumda" dedi.
Muğla Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Muhammet Eltez de, Sosyal Pedagojik Araştırmalar Enstitüsü'nden gelen konukların hem üniversite bünyesindeki öğretim üyelerine, hem de Muğlalı yerel girişimcilere yön göstermek ve proje oluşturmalarına katkı sağlamak için geldiklerini söyledi. Prof. Dr. Eltez, toplantıya yerel girişimcileri ve belediye başkanlarını davet etmelerine rağmen az sayıda girişimci ve sadece Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan'ın katıldığını belirtti.