8
Eylül
2024
Pazar
EMLAK-KONUT

Toplu Konut'ta son gün 16 Eylül

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yaptırdığı konutların satışlarına Büyükşehir Belediyesi'nde başlandı. İlk etapta bin 440 konutun satışının yapıldığı belirtilirken, bu rakamın ikinci etapta 5 bine çıkacağı açıklandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 22 Ağustos Pazartesi günü başlayan satışların 16 Eylül tarihinde son bulacağını ifade ederek, "Türkiye'de en ucuz TOKİ konutlarını Gaziantep Büyükşehir Belediyesi veriyor. Çünkü biz burada sosyal donatıları belediye ve hayırsever vatandaşlardan karşılayacağız. Diğer yerlerde sosyal alanlar ev fiyatlarının içine dahil ediliyor. Biz vatandaşımızın maddi imkanlarını gözönünde bulundurarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin yemekhane tarafında otoparka bakan yönüne bir TOKİ kayıt bürosu açtıklarını ve her vatandaşın buradan istediği bilgiyi alabileceğini belirten Güzelbey, dar gelirli vatandaşlara 3 kategoride ev vereceklerini bildirdi. Vatandaşların önce Ziraat Bankası'nın herhangi bir şubesine 2 bin YTL. ücret yatırdıktan sonra tercihlerini yapacağı konutun belirlenen tarihler arasında satın alma talep ve yükleme belgesinin imzalanacağını işaret eden Güzelbey, banka dekontu ile imzalı belgenin Büyükşehir Belediyesi TOKİ başvuru bürosuna teslim edileceğini kaydetti.

Vatandaşların bizzat büroya ya da faks yolu ile müracatta bulanabileceklerini belirten Güzelbey, alınacak sıra numarasından sonra kura ve seçim işlemlerinin banka başvurusundaki numaraya göre yapılacağını açıkladı. Başvuru sayısının fazla olması halinde noter huzurunda konut alma hakkı ve seçme öncelliği kurasının 29 Eylül tarihinde çekileceğini bildiren Asım Güzelbey, kura yerinin ilerik bir tarihde duyurulacağını söyledi. Ev sahibi olmak isteyenlere ikinci bir müjdeyi Otogar arkasında bulunan Taşocağı bölgesindeki alanda bin konutun ihale işlemlerinin tamamlandığını belirten Güzelbey, burada 62 ve 70 metre karelik daireler yapacaklarını belirtti.

Davut Uçar - Kenthaber / Gaziantep
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2005 Cumartesi 14:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
metin ok IP: 85.100.73.xxx Tarih : 2.09.2005 21:12:39
toki olarak yapılan konut fiyatlarının çok yüksek olduğunu ve çoğu vadandaşımızın bu yönde şikayetlerinin olduğunu sayın bld.bşk fiyatlar hakkında bilgisinin olmadığı kanısındayım... artı konutlar yapılırkan dar gelirliler için yapılacağı söylenmişti.her altı ayda bir memur maaşlına göre artış yapılacağını vadandaş biliyor mu?hem bu işte işçinin suçu ne nasıl ev sahibi yapmayı düşünüyorlar......istedikleri peşinatla yni bir ev alırım dimiiiiiiii