Günümüzde süpermarketlerin artarak bakkalların önüne geçmesi bakkal esnafını harekete geçirdi. Daha önce düzenledikleri bir tiyatro gösterisiyle halkın yeniden bakkallara dikkatini çekmek isteyen Gaziantep Bakkallar ve Bayiler Odası, sorunlarını dile getirmek için şimdi de 'Bakkal Amca' ismini taşıyan bir albüm çıkarmaya hazırlanıyor.
Tapu Kadastro 13. Bölge Müdürlüğü'nden emekli 52 yaşındaki Hüseyin Alkaya'nın bakkalları gözlemleyerek söz ve müziğini bir ayda hazırladığı albümde, bakkal-vatandaş samimiyetine değinilerek, bakkalların günümüzde yaşadıkları zorluklar uzun hava ve oyun havası eşliğinde anlatılıyor. Yurt genelindeki tüm bakkalların aynı sorunu paylaştığını belirten Gaziantep Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Vakkas Katırlı, yakında çıkaracakları bu albümle bakkal esnafının sorunlarına tekrar dikkat çekmek istediklerini söyledi.
Bakkallar Odası Başkanı Vakkas Katırlı, bakkalların halkın faizsiz bankası olduğunu ifade ederek "Biz bakkallar olarak halka her zaman karşılıksız imtiyaz satıyoruz. Örneğin vatandaşlarımız hiç bir çek, senet, kredi kartına gerek duymadan alışverişini bakkaldan yapabiliyor. Yada bir sigara veya ekmek alıp 'geçerken veririm' diyebiliyor. Ama büyük marketler böyle bir imkan sağlamıyor. İşte bu nedenle yerel ve ulusal televizyonlarda yayınlanmak üzere bir albüm çıkarıp, yine bakkalların sorununu anlatan bir klip çekimi yapıp, sesimizi duyurmaya çalışacağız. Çünkü bakkallar halkın gerçek dostudur" diye konuştu. 'Bakkal Amca' isimli şarkının söz ve müziğini yazan Hüseyin Alkaya ise çocukluğundan beri alışveriş yaptığı bakkalların aynı zamanda vatandaşı zor durumda yalnız bırakmadığını, parası olmadığında ise idareci konumunda olduğunu dile getirdi.
"Büyük marketler artınca bakkallar zor duruma düştü" diyen Alkaya, bakkal esnafına destek vermek amacıyla bu şarkıyı yazdığını, şarkının söz ve müziğini noterliğe tasdiklemeyi düşündüğünü sözlerine ekledi.
İŞTE ŞARKI SÖZLERİ
Sağa sola neşe saçar, kötülükten uzak kaçar bakkal amca, bakkal amca. Sabah ezanında kalkar, kısmetini helalde arar, işini hayra yorar bakkal amca, bakkal amca. İşine erken gider, uykusunu harap eder, mahalleye hizmet eder bakkal amca bakkal amca. Beyaz kağıda peyniri zeytini sararsın,ağzından bereketi düşürmezsin, sabahları kaldırımları bile süpürürsün sen ne güzel insansın bakkal amca.
İyi günde, kötü günde yanımızdasın, en büyük saygıya layıksın bakkal amca, bakkal amca. Seni yalnız bırakıp, süper marketlere yem etmeyeceğiz bakkal amca. Cami cemaatsiz, cemaat imamsız, kuşlar yuvasız, hayat susuz, havasız, mahalle bakkalsız olmaz. Ahtım olsun unutamam seni bakkal amca.