Şanlıurfa Akarbaşı semtinde bulunan bu çarşının ne zaman ve kim tarafından yaptırıldığı kesinlik kazanamamıştır. Kaynaklarda da bu konuda yeterli bilgiye rastlanmamıştır.
Moloz taş ve tuğladan yapılan bu çarşının iki kapılı ve beşik tonozlu idi. Çarşı 1983 yılında yol yapım çalışmaları nedeni ile Yanındaki Aslanlı Han ile birlikte yıktırılmıştır.
Şanlıurfa’da bu çarşıların dışında birçok çarşı olduğu ve bunların günümüze gelemediği kaynaklardan ve vakfiyelerden öğrenilmektedir. Bu çarşıların başında; Tüccar Pazarı, Uncu Pazarı, Bit Pazarı, İplikçi Pazarı, Tarakçı Pazarı, Sakıp Efendi'nin yaptırdığı Terziler Çarşısı, Kazzazlar Çarşısı gelmektedir. Ayrıca Evliya Çelebi de Seyahatnamesi’nde değinmiştir:
“Hepsi dört yüz dükkândır. Şehrine göre çarşı ve pazarı mamur ve süslü değildir. Fakat yine kıymetli eşya bulunur. Saraçhanesi İbrahim Halil Nehri kenarında olmakla temiz serdâbı Bağdat şekilli bir soğuk sulanmış caddenin iki tarafında mamur ve süslü ve mevsimi gelince zambak ve diğer çeşitli çiçeklerle süslü olup, gelip geçenlerin dimağlarını kokulandırır. Oralarda bütün maarif erbabının ve nice bilginin toplandığı yerler vardır. İki bedesteni vardır. Biri eski usul kâgir kubbeli kâvi binadır. Diğeri Tayyaroğlu Ahmet Paşa yapısı olup, uzuncadır. Üç adet demir kapısı vardır. Bütün kıymetli laal, yakut, zümrüt ve mü¬cevherler mevcuttur. Şehrin içerisinde ve dışarısında birçok su değirmenleri vardır ki benzerleri yoktur.”
Kenthaber Kültür Kurulu