16
Eylül
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

'Altın' teşekkür

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü, sosyal hizmet kurumlarına yaptığı katkılardan dolayı Nevşehir Valisi Alaattin Turhan’ı altın madalya ve plaketle ödüllendirdi.

Sakatlar Haftası nedeniyle Nevşehir Valiliği’nde Nevşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Yıldırım ve bir grup özürlüyü kabul eden Vali Turhan, oldukça geniş bir çerçevede ele alınabilen sosyal devlet olgusu içerisinde özürlülerin sosyal yaşamda daha etkin bir şekilde rol almalarının yanı sıra yaşam standartlarının artırılmasının önemli görevleri arasında yer aldığını söyledi. Nevşehir’de yaptıkları araştırmalarla 3 bin görme, konuşma, bedensel, zihinsel özürlü olduğunun belirlendiğini belirten Turhan, imkanlar ölçüsünde engellilerin sorunlarına çözüm bulmaya çaba harcadıklarını kaydetti.

Turhan, engelliler için oluşturulan merkezlerin oldukça maliyetli kurumlar arasında yer aldığını ifade ederek, Nevşehir’de gerek devlet ve gerekse özel kuruluşlar kanalıyla 250-300 engellinin becerilerinin kazandırılması, rehabilitasyon ve bakımının sağlandığını ifade ederek, özel sektörün bu alanda etkin bir misyon üstlenilmesinin devlet-millet kaynaşmasını da sağlayan ana etkenlerden biri olacağını söyledi.

Daha sonra Nevşehir Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Yıldırım, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü adına sosyal hizmet kurumlarına yaptığı katkılardan dolayı Nevşehir Valisi Alaattin Turhan’a altın madalya ve teşekkür plaketi takdim etti

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2005 Çarşamba 13:52:30
Güncelleme :14 Mayıs 2005 Cumartesi 19:10:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?