16
Eylül
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Başkan Ünver icraat anlattı

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Cumhuriyet tarihi boyunca Nevşehir’de yapılamayan hizmetleri 10 ay gibi kısa bir süre içerisinde gerçekleştirdiklerini belirterek, "Nevşehir’i yaşanmaktan gurur duyulacak bir kent haline getiriyoruz" dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, göreve gelmesinin ardından geride kalan 10 aylık zaman diliminde belediye hizmetlerini değerlendirdi.

28 Mart 2004 tarihiyle birlikte Nevşehir’de yeni bir dönem başladığını belirten Ünver, Nevşehir’i modern bir kent haline getirme çabası içerisinde olduklarını kaydetti.

Görevi süresince vatandaşlardan büyük destek gördüğünü ifade eden Ünver, "Nevşehir’in ufkunu açacak, Nevşehir’i yaşamaktan gurur duyulacak bir kent haline getirmek için gece gündüz yapılan çalışmaların neticesi bir bir alınmaya başlamıştır. Yapılan çalışmalar belediye hizmetleriyle sınırlı kalmayıp Nevşehir’in sosyal, kültürel ve turizm alanında da gelişmesi için hazırlanan projeler daha şimdiden Kapadokya’nın merkezi olan Nevşehir’i bir cazibe merkezi haline getirmektedir. Getirdiğimiz yönetim anlayışıyla önce belediyenin kapıları, belediyenin gerçek sahiplerine yani halka açılmış, ardından geniş halk temsilcileriyle yapılan istişare toplantılarıyla halkımız yönetime ortak edilmiştir. Nevşehir’in tüm problemlerini önceden tespit ederek hazırlanan projeler, göreve gelir gelmez uygulanmaya başlanmış ve kısa sürede neticeleri görülmüştür" diye konuştu.

Nevşehirli vatandaşların en büyük sıkıntılarından biri olan yüksek su faturalarını azaltmak için yapılan ilk çalışmanın, su fiyatlarındaki kademeli artışın ortadan kaldırılması olduğunu ifade eden Ünver, bu uygulamayla iş yerlerinde metre küpü 2 milyon 450 bin lira olan su fiyatının 1 milyon 900 bin liraya indirildiğini söyledi.

Ünver, "Meskenlerde ise 20 tondan fazla su kullanan aboneler kademeli olarak tonu için 2 milyon 450 bin liraya kadar ulaşan fatura öderken, şimdi ne kadar su kullanırsa kullansınlar tonu 1 milyon 350 bin liradan faturalandırılıyor. Ayrıca tüm eğitim kurumlarında suyun metre küpü 1 milyon 950 bin liradan 1 milyon 350 bin liraya çekildi. Yılbaşından itibaren KDV oranlarında yapılan indirim su abonelerine de aynen yansıtılarak meskenlerde suyun tonu 1 milyon 250 bin liraya, iş yerlerinde ise 1 milyon 850 bin liraya düşürüldü" şeklinde konuştu.

’Ölüsüne saygısı olmayan bir milletin dirisine de saygısı olmaz’ anlayışıyla vatandaşların mezarlıklarla ilgili tüm işlemlerinin tek elden yürütülmesi için Nevşehir Belediyesi bünyesinde Mezarlıklar Müdürlüğü kurduklarını anlatan Hasan Ünver, "Aynı zamanda uygulamaya geçirilen Alo 188 Cenaze Hattı’na bir telefonla ulaşan cenaze sahipleri böylesi acılı günlerinde hiçbir işlemle uğraşmadan cenazelerini defnedebiliyorlar. Görevlendirilen biri bayan iki hoca her gün Kur’an-ı Kerim’den iki cüz okuyarak ayda iki kez de hatim yapmaktadır. Bu anlamda hayırsever bir vatandaşımız tarafından kaldırım mezarlığı girişine bir taziye evi ve cami inşaatı başlamıştır" ifadelerini kullandı.

’ARAÇ VE MAKİNE PARKI VE SOSYAL PARKLAR HİZMETE AÇILDI’

Yeterli hizmetin yeterli ekipmanla yapılacağı düşüncesiyle, Nevşehir Belediyesi araç ve makine parkına kısa bir süre içerisinde 1.5 trilyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Ünver, "Nevşehir’in il oluşunun 50. yılı olan 20 Temmuz 2004 tarihine yetiştirilmesi için gece gündüz çalışılarak tamamlanan "50. YIL PARKI" 50 gün gibi kısa bir sürede halkımızın hizmetine sunulmuştur" diye konuştu.

Ünver, park ve yeşil alan çalışmaları bununla sınırlı kalmayıp bu dönemde 16.700 metrekare çevre düzenlemesi, 22.000 metrekare park bahçe yapımı, 19.000 adet ağaç ve çiçek dikim çalışması yapılarak 2004 yılı içerisinde toplam 40.000 metrekare yeşil alanın Nevşehir’e kazandırıldığını hatırlattı. Nevşehir merkezinde bulunan, Nevşehir Valiliği önündeki kavşakta yapılan çalışmalarla şehre daha modern ve çağdaş bir görünüm kazandırdıklarını vurgulayan Ünver, kavşakta inşa edilen havuzlarda sergilenen, birbirinden farklı su ve ışık oyunlarının da şehre ayrı bir hava kattığını söyledi. Ünver, ayrıca kavşak etrafındaki kaldırımlarda yapılan çalışmalarla yaya ve taşıt trafiğinin de düzene girdiğini, aynı yerde yaptırılan yer altı tuvaletinin de tamamlanarak hizmete açıldığını belirtti.

Başkan Ünver, göreve gelmesi ile birlikte 10 aylık zaman diliminde yaptıkları hizmetleri değerlendirirken sözlerini şöyle sürdürdü: "Nevşehir Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan herkesin bulunduğu yere hizmeti götürmeyi görev bilen belediyemiz, 2004-2005 eğitim öğretim sezonunun açılması öncesinde toz ve çamur içerisinde bulunan okullarımızın bahçelerine toplam 33 bin metrekare asfalt dökerek 495 milyar liralık harcama yaptı. Bu sayede öğrencilerin ve eğitimcilerin daha temiz ve daha düzenli mekanlarda eğitim yapmaları sağlandı. Kahveci Dağı’nda 22 hektarlık boş arazinin ağaçlandırılması amacıyla Çevre Orman İl Müdürlüğü ile birlikte hazırlanan proje Dünya Bankası tarafından onaylandı. Tamamen karşılıksız hibe ile gerçekleşecek olan proje ile bir kaç yıl içerisinde gelecek nesillere bırakabileceğimiz bir ormanımız olacak".

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2005 Perşembe 13:01:18
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 12:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?