16
Eylül
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Çin medyasının Nevşehir çıkarması

Çin’in ulusal televizyonlarından CCTV’den 7 kişilik ekip, belgesel çekimleri için Nevşehir’e geldi.
Çin’in en çok izlenen ulusal televizyonlarından biri olan CCTV’de 15 yıldır yayınlanan ve dünyanın değişik ülkelerinden farklı mekanların tanıtıldığı ’Cai Tai Veriety Show’ isimli programın çekimler için Nevşehir’e gelen televizyon ekibi, Nevşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’le bir süre sohbet etti.

1 hafta boyunca Kapadokya Bölgesi’nin tarihi ve turistik merkezlerinde çekimler yapan TV ekibinde, program yönetmeni Nie Xioliua, program sunucusu Lui Fragfei ve program kameramanı Wong Wei de yer aldı. Nevşehir yöresinde yapılan çekimler sırasında Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’le röportaj yapan Çinli TV ekibi, Ünver’den 21-28 Eylül 2005 tarihlerinde Nevşehir’de yapılacak olan ’Yerel Yönetimler Uluslararası Barış Festivali’ hakkında bilgi aldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kapadokya Bölgesi’nin dünya barış konferansı merkezi olmayı hak ettiğini ifade ederken, "Bağdat gibi Gazze gibi şehirlerin belediye başkanları burada bir araya gelecekler. Başkanlar ’Biz savaş istemiyoruz’ diye Nevşehir’den dünyaya seslenecekler. ’Bu savaşa başlarken bize sordunuz mu, bizim emek vererek yaptığımız tüm hizmetleri yok ettiniz. Bundan haberiniz var mı?’ diyecekler. Kapadokya dünya barış merkezi olmayı fazlasıyla hak ediyor. Çünkü üzerine şimdiye kadar hiç bomba düşmemiş. Hiç savaş görmemiş" dedi.

Ziyaretin sonunda ise Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Çinli TV ekibine çeşitli hediyeler sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 13:33:19
Güncelleme :26 Mayıs 2005 Perşembe 11:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?