8
Eylül
2024
Pazar
NEVŞEHİR

İşadamlarından eğitime destek

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri Nevşehir'de yeni bir fakülte binasının yapımı için kendi aralarında 800 milyar lira para topladı.

Nevşehir'de üniversite kurulması konusunda ortak hareket etmek amacıyla Nevşehir Ticaretve Sanayi Odası tarafından iş adamlarının katılımıyla yemekli bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya AKP Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız ve Ticaret Borsası Başkanı Tuncer Gök'ün yanı sıra 200'e yakın iş adamı katıldı.

AKP Milletvekili Rıdvan Köybaşı, yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Nevşehirlilere üniversite konusunda söz verdiğini hatırlatarak, "Ancak fakülte binalarını yapmak şartıyla bu sözü verdi. Bu nedenle bir an önce ilimize yeni fakülte binalarını kazandırmamız gerek" dedi.

Yeni fakülte binalarının tamamlanması durumunda en geç 2 yıl içerisinde Nevşehir'in üniversiteye kavuşacağını belirten Köybaşı, "Bu konuda herkes üzerine düşeni yapsın. Çünkü üniversite bu şehrin geleceği" diye konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arif Parmaksız da illeri için üniversitenin önemine değindi. Nevşehir'in, gerek kültürel gerekse tarihsel açıdan bir üniversiteyi hak ettiğini belirten Parmaksız, bunun için yeni fakülte binalarının inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Parmaksız, "Nevşehir'in nüfusunu 100 bine çıkartamazsak burada ticari hayatımızı sürdüremeyiz. Bunun için tek yol üniversite. İlimize bir üniversite kurulması için ise herkes üzerine düşeni yapmak zorunda. Bizler iş adamları olarak ancak fakülte binalarına destek olabiliriz. Bu konuda iş adamlarımızdan gerekli yardımı yapmalarını bekliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından toplantıya katılan iş adamları, yeni fakülte binasının yapımı için aralarında 800 milyar lira nakdi ve ayni bağış topladı.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 11:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?