16
Eylül
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Muhtarlar Derneği Başkanından uyarı

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, muhtarların mahallelerinde ikamet etmeyenlere kesinlikle ikametgah ilmühabiri vermemesi gerektiğini söyledi.

1 Haziran tarihi itibariyle yürürlüğe giren yeni Türk Ceza Kanunu ile birlikte sahte ikametgah ilmühaberi konusunda muhtarların daha hassas davranmaları gerektiğini belirten Nevşehir Muhtarlar Deneği Başkanı Hüseyin Altınışık, özellikle okul kayıt döneminde muhtarların her zamankinden daha dikkatli olmalarını istedi.

Altınışık, "Yeni Türk Ceza Kanunu ile birlikte biz muhtarların da daha hassas olmaları gereken yeni kurallar getirildi. Daha önce ilimizde de sık sık karşılaştığımız kendi mahallelerinde ikamet etmeyen kişilere muhtarlarımızın ikamet vermeleri artık meslektaşlarımızı zor durumlara düşürebilecek. Bu nedenle özellikle okulların kayıt dönemi olması itibariyle mahalle muhtarlarımızın bu konuda kendilerine yapılacak olan başvuruları kendileri açısından da değerlendirmeleri gerekiyor. Sahte kimliklere de mahalle muhtarlarımızın dikkat etmeleri gerekli" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2005 Pazar 05:28:14
Güncelleme :19 Temmuz 2005 Salı 14:58:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa yıldız IP: 85.96.253.xxx Tarih : 30.06.2005 17:38:10
görüşlerinize katılıyorum