16
Eylül
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Nevşehir büyük festivale hazırlanıyor

Birleşmiş Milletler HABİTAT Teşkilatı tarafından 21-28 Eylül 2005 tarihleri arasında Nevşehir’de ilk kez düzenlenecek ’Uluslararası Yerel Yönetimler Barış Konferansı’ ve ’Kapadokya Uluslararası Barış Festivali’ için hazırlıklar sürüyor.

Konferans ve festival hazırlıkları kapsamında Nevşehir Belediyesi, Dışişleri Bakanlığı Tanıtım Daire Başkanlığı, TRT, Anadolu Ajansı, Nevşehir Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, MEDAŞ Müessese Müdürlüğü, Köy Hizmetleri il Müdürlüğü, Jandarma Alay Komutanlığı, DHMİ Nevşehir İl Müdürlüğü, Kayseri-Nevşehir İl Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü temsilcilerinden bir inceleme heyeti oluşturuldu.

Heyet il koordinasyon toplantısını Nevşehir Valisi Alaattin Turhan ve Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in katılımı ile Kapadokya Dedeman Otel’de yaptı.

Toplantının ardından heyet, Dedeman Oteli, Damat İbrahim Paşa Spor Salonu, 3 No’lu çim futbol sahası, Paşa Konağı, Ticaret Borsası Konferans Salonu, Ticaret Odası Toplantı Salonu, Kapadokya Lodge Oteli, Karakuş Restaurant, Yaşar Baba Restaurant, Göreme Açık Hava Müzesi ve otoparkı, Zelve ören yeri, Saruhan Kervansarayı ve Kapadokya Tuzköy Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.

Toplantı ve yapılan hazırlık çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, organizasyonun alt yapı hazırlıklarının bütün hızıyla sürdüğüne dikkat çekerek, Nevşehir’in adının artık barış sözcüğüyle birlikte anılan bir il olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Ünver, "İlimizde 21-28 Eylül tarihleri arasında Dünya Barış Günü ve festivali etkinlikleri yapılacak. Organizasyon 25-28 Eylül tarihleri arasında da uluslararası bir boyut kazanacak. Bu etkinliklere dünya genelinden bin 500 dolayında belediye başkanını davet ediyoruz. Alt yapı çalışmalarının yapılması ve etkinlikler esnasında güvenlik zafiyeti yaşanmaması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz" dedi.

Dedeman Otel’de yapılan toplantıda alt yapı çalışmalarıyla ilgili konular görüşüldüğünü kaydeden Başkan Ünver, "Toplantıya Dışişleri Bakanlığı’ndan, TRT’den, ilimizdeki kamu kurumlarından, İl Jandarma Komutanlığı’ndan temsilcilerle birlikte İl Emniyet Müdürümüz de katıldı. TRT’nin ve konferansa katılan yerli ve yabancı ajansların sürekli canlı yayın yapabileceği alanları belirlemek üzere gezilerde bulunduk. Aynı zamanda özel basın yayın kuruluşlarının festival süresince düzenli haber çalışması yapabilecekleri alanlar belirlenmeye çalışıldı" diye konuştu. Ünver açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"İlimiz merkezindeki spor salonu, futbol sahası, Avanos, Ürgüp, Uçhisar ve Göreme’de bazı alanlar ve ticaret borsamızın toplantı salonu incelendi. Ulaşım sorunu yaşanmaması için Kapadokya Tuzköy Havalimanı gezildi. Artık projemiz, ülkemizin bir projesi haline geldi. Daha öncede söylediğim gibi, benim görevim 100 bin kilometre yol yapıp bu projeyi ülkemize kazandırmaktı. Şimdi bu projeyi Dışişleri Bakanlığı da kucakladı. Kapadokya’nın adı artık barış misyonu olan bir şehirle anılmaya başlandı. Bu, ülkemiz ve bölgemiz açısından son derece sevindirici. Nevşehir Belediyesi’nin barış sitesini binlerce kişi ziyaret ediyor. Nevşehir Davos, Camp David ya da Helsinki gibi ismi barışla anılan bir şehir haline geldi. Arzu ettiğimiz de zaten buydu. Alt yapımızın da buna yeteceğine inanıyorum. İlimizdeki tüm ilçelerimiz ve beldelerimizde bu işin içinde bulunacaklar. Belediye başkanlarımızla bu konuyla ilgili sık sık istişareler yapıyoruz. Bu organizasyonun içinden alnımızın akıyla çıkacağımıza inanıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 12:46:44
Güncelleme :18 Mayıs 2005 Çarşamba 14:34:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?