16
Eylül
2024
Pazertesi
NEVŞEHİR

Ören yerlerinin geliri Kapadokya'ya kalacak

Nevşehir Valisi Alaattin Turhan, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’un, Kapadokya bölgesindeki ören yerlerinden elde edilen gelirlerinin büyük bir bölümünün bölgeye bırakılması için söz verdiğini söyledi.

Vali Alaattin Turhan düzenlediği basın toplantısında, ören yeri gelirlerinin Nevşehir Valiliği’ne bırakılması için Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’la yaptığı görüşmeyi değerlendirdi.

Vali Turhan, Kültür Ve Turizm Bakanı Koç’un, 1998 yılına kadar Nevşehir İl Özel İdare Müdürlüğü inisiyatifine bırakılan ve 1998 yılında yapılan anlaşmayla tamamen Kültür Bakanlığı’na devredilen ören yeri gelirlerinin yüzde 60’lık bölümünün yeniden Nevşehir Valiliği’ne aktarılması için söz verdiğini söyledi.

Turhan, 25 Mayıs tarihinde Nevşehir’e gelecek olan Kültür ve Turizm Bakanı Koç’un söz konusu ören yeri gelirleriyle ilgili kesin açıklamayı Nevşehir’de yapmasını beklediklerini söyledi.

Vali Turhan, "Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız’la yaptığımız görüşmede 1998 yılına kadar Nevşehir’de kullanılan ören yeri gelirlerinin yüzde 60’lık bölümünün tekrar Nevşehir Valiliği’ne aktarılması konusunda oldukça olumlu konuştu. Ancak daha önce yapıldığı gibi ören yeri gelirlerinin kültür ve tabiat varlıklarının korunması, restorasyonu ve gerekli çevre düzenlemelerinin yapılması amacıyla kullanılması için bölge turizmcilerinin, KAPTİD’in da içerisinde yer alacağı profesyonel bir şirket kurulmasını arzu ediyoruz. Bu konuda da çalışmalarımız sürüyor. Bu gelirler DÖSİM için önemli gelir kaynakları ama bölgemizde de bu gelir kaynaklarına büyük ihtiyaç var. Sayın Bakan 25 Mayıs tarihinde ilimize gelerek bu konuda kesin bir açıklama yapacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 12:50:03
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 13:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?