8
Eylül
2024
Pazar
EĞİTİM

3 Aralık engelliler günü

Nevşehir Valisi Alaattin Turhan, toplumun ayrılmaz bir parçası olan engellilerin, toplumsal üretime katılımlarının sağlanmasının, sosyal devlet anlayışının bir gereği olduğunu söyledi.

Vali Alaattin Turhan, 3 Aralık 2005 Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere uluslararası sözleşmelerle tüm yurttaşların olduğu gibi özürlü vatandaşlarında onurlu bir yaşam sürmelerinin güvence altına alındığını belirtti. Vali Turhan, devletin sosyal devlet olma anlayışının da bir göstergesi olarak tüm engelli yurttaşlarına çeşitli imkanları sunma göreviyle karşı karşıya olduğunu belirterek, "Toplumun ayrılmaz bir parçası olan özürlü insanlarımızın yaşamın her alanında karşılaştıkları sorunları çözümleyerek toplumsal üretime aktif olarak katılımlarının sağlanması ve desteklenmesi sosyal devlet anlayışının bir gereğidir. Özürlülerin sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çağdaş çözümler, temel insan haklarının bir gereği, insana ve topluma saygının bir göstergesidir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Sosyal devlet anlayışının önemli bir göstergesi olarak tüm özürlü yurttaşlarına çeşitli olanaklar sunma görevi ile karşı karşıyadır. Ancak tüm toplumsal sorunlarla olduğu gibi devletin çabası yanında sivil toplum örgütleri, gönüllü kuruluş ve kişilerin çabaları da artık geçerli ve kaçınılmaz bir gerekliliktir. Bu kapsamda özürlülerimizin toplumsal üretime katılmalarının sağlanması, hepimizin ortak bir görevi olmalıdır. Azim ve yaşama sevinciyle dolu, potansiyel anlamda iyi bir üretici olabilecek bu vatandaşlarımızın sesine kulak vermek, gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olmak insanı sorumluluğumuzdur. Nevşehir'de özürlü insanlarımızın öncelikli olarak eğitimleri ve üretime her alanda katkılarının sağlanması için tüm gücümüzle çalışıyor, onlara destek olmayı Valilik imkanları ile devam ettiriyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 16:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?